Pasta Recepten

Pappardelle pasta met stoofvlees

Okee dit is misschien niet een heel zomers pasta recept, maar pappardelle pasta met stoofvlees moet je toch zeker eens op het menu zetten. Dit Italiaanse stoofvlees met lichte saus blijkt namelijk heel goed te passen bij dikke lintpasta en maakt een heerlijk bordje comfortfood.

Favoriete pasta gerecht bij Spaghetteria

Misschien heb je deze combinatie nog nooit uitgeprobeerd, maar ik kan het je echt aanraden! Pasta met stoofvlees is namelijk niet voor niets mijn favoriet als ik weer eens bij Spaghetteria in Utrecht aan het eten ben, dus besloot ik om zelf ook thuis eens een poging te doen. Dus daar sta ik dan met een pan vol stoofvlees, op een druilerige zondagmiddag. De pappardelle pasta kun je zelf maken, maar je kunt tegenwoordig ook goede verse pasta’s in de supermarkt kopen.

Pasta met runderstoofvlees

De meeste mensen denken bij een pasta maaltijd, juist aan een snel en makkelijk recept, ideaal voor op de doordeweekse avond. En terecht! Pasta is vaak mijn go-to voor avonden waarin ik vooral niet te lang in de keuken wil staan. Dus zelf pasta met runderstoofvlees maken, is dan ook niet een heel voor de hand liggende keuze. Maar ik beloof je, als je het eenmaal geprobeerd hebt, dan ben je zeker verkocht! Neem de tijd om lekker vlees te laten sudderen, maak er een heerlijke saus van en geniet. Weet jij welke pasta’s bij welke saus horen? Een saus met vlees hoort namelijk bij dikke pappardelle lintpasta.

Wintergroente bij pappardelle met stoofvlees

Zorg alleen dat je vent uit de keuken blijft, want bij mij was er ineens een stuk vlees verdwenen, toen Dylan even kwam kijken wat er op het vuur stond. 🙂 Je kunt gerust extra (winter)groente toevoegen aan deze pappardelle met stoofvlees, en zo maak je er een complete en vitaminerijke avondmaaltijd van. Check hier nog veel meer overheerlijke stoofvlees recepten, die je wellicht ook zou kunnen gebruiken voor je pasta maaltijd 😉


Print

Recept: Pappardelle met stoofvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Elke pastalover moet dit recept voor pappardelle met stoofvlees proeven! Want zacht gegaarde runderlappen gaan heel goed samen met pasta, wintergroente en rode wijn!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 2 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 700 gram runderlappen (met een lekker vetrandje!)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje rode wijn (of azijn)
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 vleestomaat
  • 400 gram gesneden wintergroenten zoals: kastanjechampignons, cavolo nero, broccoli etc
  • 400 gram (verse) pappardelle of tagliatelle pasta
  • Peper & Zout
  • roomboter
  • olijfolie

Instructions

  1. Haal de runderlappen van tevoren uit de koelkast en laat een half uurtje op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd in dunne parten. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Mocht je geen ‘voorgesneden wintergroente’ hebben, dan kun je deze tijd ook gebruiken om (andere) hele groente naar keuze fijn te snijden.
  3. Verhit 2 eetlepels roomboter met 3 eetlepels olijfolie in een hapjes of braadpan en schroei de runderlappen rondom dicht, op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe, bak mee gedurende 2 minuten en blus af met een scheutje rode wijn (of azijn). Schenk de bouillon erbij en stop de laurier en oregano ook in de pan. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar matig en laat 1.5 – 2 uur stoven op het fornuis. Check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog een beetje wijn/bouillon/water toe.
  4. Ontvel ondertussen de vleestomaat: Kerf de vel in met een mes en schenk hier kokend heet water overheen. Laat iets afkoelen en snijd in parten. Verwijder de zaadjes (die gebruiken we niet).
  5. Zodra het vlees gaar en lekker mals is, schep je deze uit de pan en laat een beetje afkoelen. Verhoog het vuur en in de achtergebleven saus roerbak je de wintergroente en tomatenpartjes mee. Laat 5 minuten meestoven.  Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg weer toe aan de braadpan. Breng rustig aan de kook en breng op smaak met zout & peper.  Voeg eventueel nog een klontje boter toe om smeuïg te maken en verwijder tot slot de laurierblaadjes.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en voeg toe aan de braadpan. Roer goed door zodat de vleessaus alle pasta bedekt en serveer de pappardelle met stoofvlees direct.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pappardelle pasta met stoofvlees wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago