De Paasdagen staan alweer bijna voor de deur en ik heb me toch een lekker Tex Mex recept met eieren voor jullie in petto! Serveer huevos rancheros tijdens de paasbrunch en maak er een waar Tex Mex feestje van!
Dat wij in huize Betty dol zijn op de Tex Mex keuken, is geen geheim. De site staat immers bol van de Tex Mex recepten en ik gebruik daarbij regelmatig producten van het merk Santa Maria. Van kruidenmelanges, maar ook diverse salsa sauzen en natuurlijk de wraps, nacho’s en taco’s om al je lekkers in te serveren.
Voor een heerlijk hartig en uitgebreid ontbijt of lunch zet ik dikwijls eieren op het menu. Lekker gezond en je kunt er zoveel mee variëren. Van gebakken, gepocheerd, gekookt of scrambled. Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijt gerecht met eieren, tomatensaus en bonen en betekent ‘eieren in ranch-style‘. In de Tex Mex keuken vertaalt dit zich naar een tortilla met gebakken of gepocheerde eieren en kruidige tomaten salsa saus.
In dit recept voor huevos rancheros bak ik de eieren op de bakplaat en serveer deze op een krokante tortilla met de tomatensaus. Maar je kunt er ook voor kiezen om kuiltjes te maken in de saus, de eieren hierin te breken en ze vervolgens in de saus te laten pocheren. Een beetje a la shakshuka dus. Zet lekker een Spaanstalig muziekje op, leef je lekker uit in de keuken en geniet van huevos rancheros voor de lunch of hartige brunch.
Ben jij ook fan van de Tex Mex recepten? Probeer dan ook eens deze vegetarisch fajita’s met halloumi kaas. Dat wordt smullen!
Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijt gerecht met gebakken of gepocheerde eieren met tomatensaus en bonen. Geserveerd op een krokante tortila heb je zo een vezelrijke en heerlijke start van je dag, maar ook een geweldige lunch!
Voor erbij:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je kunt de eieren ook pocheren in de tomatensaus. Laat de saus eerst 5 minuten doorkoken volgens stap 1. Maak vervolgens 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Laat gedurende de resterende 15 minuten meegaren op medium vuur.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze macadamia koeken wilt maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…