De Paasdagen staan alweer bijna voor de deur en ik heb me toch een lekker Tex Mex recept met eieren voor jullie in petto! Serveer huevos rancheros tijdens de paasbrunch en maak er een waar Tex Mex feestje van!

Dat wij in huize Betty dol zijn op de Tex Mex keuken, is geen geheim. De site staat immers bol van de Tex Mex recepten en ik gebruik daarbij regelmatig producten van het merk Santa Maria. Van kruidenmelanges, maar ook diverse salsa sauzen en natuurlijk de wraps, nacho’s en taco’s om al je lekkers in te serveren.

Wat zijn huevos rancheros?

Voor een heerlijk hartig en uitgebreid ontbijt of lunch zet ik dikwijls eieren op het menu. Lekker gezond en je kunt er zoveel mee variëren. Van gebakken, gepocheerd, gekookt of scrambled. Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijt gerecht met eieren, tomatensaus en bonen en betekent ‘eieren in ranch-style‘. In de Tex Mex keuken vertaalt dit zich naar een tortilla met gebakken of gepocheerde eieren en kruidige tomaten salsa saus.

In dit recept voor huevos rancheros bak ik de eieren op de bakplaat en serveer deze op een krokante tortilla met de tomatensaus. Maar je kunt er ook voor kiezen om kuiltjes te maken in de saus, de eieren hierin te breken en ze vervolgens in de saus te laten pocheren. Een beetje a la shakshuka dus. Zet lekker een Spaanstalig muziekje op, leef je lekker uit in de keuken en geniet van huevos rancheros voor de lunch of hartige brunch.

Ben jij ook fan van de Tex Mex recepten? Probeer dan ook eens deze vegetarisch fajita’s met halloumi kaas. Dat wordt smullen!


Print

Recept: Huevos rancheros

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijt gerecht met gebakken of gepocheerde eieren met tomatensaus en bonen. Geserveerd op een krokante tortila heb je zo een vezelrijke en heerlijke start van je dag, maar ook een geweldige lunch!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Tex Mex

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui,
  • half zakje Santa Maria Taco seasoning mix Original,
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram),
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium,
  • 1 klein blikje zwarte bonen (ca 200 gram).
  • 4 Santa Maria Tortilla Original Medium (of Small),
  • 4 eieren,
  • 1 avocado, in repen.
  • verse koriander of peterselie.

Voor erbij:

  • geraspte cheddar kaas,
  • zure room,
  • een paar Santa Maria Jalapeños,
  • of Santa Maria Hot Pepper Sauce naar smaak.

Instructions

  1. Pel  en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg de Santa Maria Taco seasoning mix Original toe en bak deze kort mee. Schenk daarna de gepelde tomaten erbij en plet deze met de handen of een pureestamper. Tot slot roer je er de Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium doorheen. Breng aan de kook en laat op medium vuur doorkoken gedurende 20 minuten. Roer regelmatig door.
  2. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken. Voeg deze in de laatste paar minuten toe aan de huevos rancheros saus.
  3. Verwarm een koekenpan of bakplaat, zonder olie. Bevochtig de tortilla’s en bak kort aan weerszijden in de koekenpan. Zo krijgen ze een beetje kleur en worden iets ‘harder’. Verdeel daarna over 4 borden. De tortilla’s die je over hebt kun je invriezen voor een volgende keer.
  4. Verhit opnieuw de koekenpan, met een beetje olijfolie en bak de eieren. Je kunt er zelf voor kiezen of je ze zacht bakt, dus met lopende dooier, of (aan twee zijden) doorbakken. Schep uit de pan en verdeel over de tortilla’s.
  5. Verdeel de tomatensaus met bonen over de tortilla’s met ei. Top het geheel af met de repen avocado en verse koriander of peterselie. Serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de eieren ook pocheren in de tomatensaus. Laat de saus eerst 5 minuten doorkoken volgens stap 1. Maak vervolgens 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Laat gedurende de resterende 15 minuten meegaren op medium vuur.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze macadamia koeken wilt maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

1 dag ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago