Ontbijt Recepten

Paas croissants met lemon curd (video)

Tijdens de Paas brunch mogen de vers gebakken broodjes en croissants natuurlijk niet ontbreken op tafel. Speciaal voor de paasdagen bedacht ik dan ook deze overheerlijke paas croissants met lemon curd!

Gevulde croissants met lemon curd maken

Gekoeld croissantdeeg kun je in het koelschap van de supermarkt terugvinden en daarmee zet je in een handomdraai croissants op tafel. Doordat je ze zelf oprolt kun je er ook zelf een vulling in stoppen. Zoals bijvoorbeeld croissants met Oreo’s en chocolade. Of deze Italiaanse gevulde croissants met amandelen. En speciaal voor pasen bedacht ik dus deze gevulde paas croissants met lemon curd en ricotta kaas. In Amerika worden deze croissant muffins ook wel ‘cruffins ‘ genoemd!.

Zelf lemon curd maken

Uiteraard kun je ervoor kiezen om de lemon curd ook zelf te maken, met dit recept voor lemon curd maken heb je een heerlijk voorraadje voor op toast, pannenkoeken, flensjes of wafels. Maar ook om te serveren tijdens bijvoorbeeld een high tea (ideetje voor pasen?). Maar uiteraard voldoet een potje uit de winkel natuurlijk ook hoor. Zolang je maar plezier beleeft aan het maken van deze paascroissants met lemon curd en na afloop heerlijk geniet van het resultaat! Ps. Denk dat ik je niet hoef te vertellen hoe lekker mijn dochter ze vond? 🙂

Kookvideo: Paas croissants met lemon curd


Print

Recept: Paas croissants met lemon curd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Deze zoete broodjes maak je van kant-en-klaar croissantdeeg en zijn ideaal voor de paasbrunch! Deze paas croissants met lemon curd en ricotta zijn niet te zoet en lekker om te delen met het hele gezin.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes koelvers croissant deeg (voor 12 stuks dus)
  • 100 gram ricotta kaas,
  • 3 flinke eetlepels lemon curd,
  • 3 eetlepels amandelschaafsel,
  • 1 ei,
  • poedersuiker.

 

Extra:

  • oven,
  • muffintray met 12 bakvormen,
  • bakspray,
  • bakkwast.

 

Belangrijk: de afbaktijden van het croissantdeeg kunnen varieren. Check altijd de verpakking voor de juiste tijd en oventemperatuur.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de muffintray in met de bakspray en zet apart om op te drogen.
  2. Rol beide deeglappen af op het aanrecht. Druk en knijp met je vingers de naden een beetje bij elkaar zodat je als het ware een volledige rechthoekige plak deeg hebt.
  3. Besmeer een lap royaal met de ricotta kaas en bestrooi deze met het amandelschaafsel.
  4. Besmeer de andere lap royaal met de lemon curd en leg deze lap vervolgens over de ricottalap heen. Leg hem goed recht zodat alles netjes over elkaar heen valt.
  5. Snijd met je mes het deeg nu eerst in drieën, volg hiervoor de ‘oude’ naden, dat werkt perfect. Snijd vervolgens elk stuk overlangs in 4 lange repen (zie video). Rol alle repen voorzichtig op en leg op hun snijkant in de muffintray.
  6. Bestrooi eventueel met een beetje extra amandelschaafsel. Ook leuk: plaats in het midden van elk paas croissant rolletje een beetje extra lemon curd, ter grootte van een erwt.
  7. Kluts het ei en bestrijk hiermee de zoete broodjes. Schuif de tray in de oven en bak gedurende 15 minuten gaar.
  8. Zodra de paas croissants uit de oven komen, bestrooi je deze direct met wat poedersuiker. Wacht een paar minuten en lepel daarna de broodjes direct uit de vorm. Laat op een rooster nog wat afkoelen, maar serveer ze nog een beetje warm.

Fijne paasdagen! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar afgekoelde paascroissants in de koelkast. Je kunt ze de volgende morgen nog een keertje oppiepen in de oven of magnetron. Maar koud zijn ze ook heerlijk als snack!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze paas croissants met lemoncurd en ricotta wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betty,
    Ik ben niet zo dol op Ricotta. Wat zou je adviseren als alternatief voor kaas, icm de lemon curd?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Karin

    • Hi Karin,

      je kunt ook roomkaas gebruiken of zelf mascarpone. In ieder geval een smeuige kaassoort die jij wel lekker vindt. Groetjes!

  • Dank je wel Betina voor je suggestie. Ik ga het komend weekend proberen te maken voor Pasen, en dan met mascarpone. Eigenlijk hou ik helemaal niet van kaas, dus het wordt wel een uitdaging!
    Fijne paasdagen!

    • Hi Diana,
      Je kunt dit eventueel een avond van tevoren voorbereiden.
      Mijn advies is om het dan vast opgerold in de vorm te stoppen, afdekken met zilverfolie en direct in de koelkast te bewaren,tot je het de volgende ochtend in de oven schuift.
      groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago