Print

Recept: Huevos rancheros

Huevos rancheros is een Mexicaans ontbijt gerecht met gebakken of gepocheerde eieren met tomatensaus en bonen. Geserveerd op een krokante tortila heb je zo een vezelrijke en heerlijke start van je dag, maar ook een geweldige lunch!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Tex Mex

Ingredients

Scale
  • 1  rode ui,
  • half zakje Santa Maria Taco seasoning mix Original,
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram),
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium,
  • 1 klein blikje zwarte bonen (ca 200 gram).
  • 4 Santa Maria Tortilla Original Medium (of Small),
  • 4 eieren,
  • 1 avocado, in repen.
  • verse koriander of peterselie.

Voor erbij:

  • geraspte cheddar kaas,
  • zure room,
  • een paar Santa Maria Jalapeños
  • of Santa Maria Hot Pepper Sauce naar smaak.

Instructions

  1. Pel  en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg de Santa Maria Taco seasoning mix Original toe en bak deze kort mee. Schenk daarna de gepelde tomaten erbij en plet deze met de handen of een pureestamper. Tot slot roer je er de Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium doorheen. Breng aan de kook en laat op medium vuur doorkoken gedurende 20 minuten. Roer regelmatig door. 
  2. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken. Voeg deze in de laatste paar minuten toe aan de huevos rancheros saus.
  3. Verwarm een koekenpan of bakplaat, zonder olie. Bevochtig de tortilla’s en bak kort aan weerszijden in de koekenpan. Zo krijgen ze een beetje kleur en worden iets ‘harder’. Verdeel daarna over 4 borden. De tortilla’s die je over hebt kun je invriezen voor een volgende keer.
  4. Verhit opnieuw de koekenpan, met een beetje olijfolie en bak de eieren. Je kunt er zelf voor kiezen of je ze zacht bakt, dus met lopende dooier, of (aan twee zijden) doorbakken. Schep uit de pan en verdeel over de tortilla’s.
  5. Verdeel de tomatensaus met bonen over de tortilla’s met ei. Top het geheel af met de repen avocado en verse koriander of peterselie. Serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de eieren ook pocheren in de tomatensaus. Laat de saus eerst 5 minuten doorkoken volgens stap 1. Maak vervolgens 4 kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje. Laat gedurende de resterende 15 minuten meegaren op medium vuur.

Keywords: Tex Mex, Mexicaans, ontbijt, brunch, lunch, tortilla, wraps, tomatensaus, eieren, avocado