Vind jij zoete aardappel ook zo lekker? Voor sommigen is de zoete smaak voor het eerst een beetje wennen, maar inmiddels staat deze zetmeelrijke oranje knol hier regelmatig op tafel. Ik maak hier laatst hartige wafels met zoete aardappel van en dit recept moest ik dan ook met jullie delen. Zo ontzettend lekker, smaakvol en goed vullend om te maken voor bijvoorbeeld de lunch.
Deze dame maakt regelmatig gepofte zoete aardappels in de oven of aardappelpuree van zoete aardappels. De ene keer gebruiken we deze voor het avondeten, soms voor het ontbijt, maar de leftovers kan ik weer gebruiken om bijvoorbeeld zelf zoete aardappel wafels van te maken. Na het grote succes van hartige pancakes met aardappel puree bedacht ik dan ook deze hartige wafels met zoete aardappel. Aan jou natuurlijk de keuze of je deze met gewone bloem maakt of met een glutenvrije meelsoort. Check hier nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappels in de hoofdrol!
Deze hartige wafels zijn heerlijk als brunch of lunch en kun je serveren met hartige toppings zoals avocado, sla, (room)kaas, eieren, kipfilet, spek etc. Maar een scheutje maple syrup doet het ook uitstekend met deze semi-zoete wafels, want de zoet-zout combinatie is fantastisch! Ook hier geldt weer dat je altijd een beetje extra bloem aan het beslag kunt toevoegen om de juiste dikte te krijgen. Want het beslag voor zoete aardappel wafels moet wel een beetje lobbig zijn en juist niet te dun. Uiteraard kun je deze wafels ook maken met ‘normale’ aardappel puree or zelfs pompoen puree. Eet smakelijk!
Heb je deze al in huis?
Vind jij zoete aardappel ook zo lekker? Ik maak hier laatst hartige wafels met zoete aardappel van en dit recept moest ik dan ook met jullie delen. Zo ontzettend lekker, smaakvol en goed vullend om te maken voor bijvoorbeeld de lunch.
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Ga je voor verse zoete aardappel in dit recept? Je kunt er dan voor kiezen om deze vooraf te roosteren in de oven of schil ze, snijd in parten en kook gaar in een pannetje met water. Prak vervolgens de zoete aardappel tot puree en weeg af. Daarnaast dient de puree afgekoeld te zijn. Mag ook rechtstreeks uit de koelkast gebruiken na max. 2 dagen bewaard te zijn geweest.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hartige wafels met zoete aardappel wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
De wafels van zoete aardappel waren heerlijk.