Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen en kun je zelf maken met leftover groene groenten uit de groentelade van je koelkast.
Zoals de naam al suggereert is dit een hartige taart met groene groenten en die is ook nog best gezond dus. Ik moest echt een strenge selectie maken welke groenten ik allemaal in de hartige taart zou verwerken, want er was zoveel mogelijk! Uiteindelijk heb ik gekozen voor groene asperges, broccoli, verse spinazie, bosui en rucola. En wat tomaatjes ter decoratie, maar die zijn niet groen;) Als je dat lekker vindt of hebt liggen kun je bijvoorbeeld ook nog tuinerwten, doperwten of bleekselderij toevoegen. Of een andere soort salade in plaats van rucola. Combineer er in ieder geval lekker op los met het recept voor hartige taart met groene groenten en gebruik er gerust nog restjes groenten voor die je hebt liggen.
Voor de bodem heb ik koelvers hartige taartdeeg gebruikt. Dit kun je kant en klaar in de supermarkt komen. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken maar dan krijg je meer een quiche recept. Het verschil is dat een hartige taartbodem wat dikker en lekker bros is een soort zanddeeg. Het is dus maar net waar je zin in hebt! Wij aten deze hartige taart met groene groenten met z’n tweeën, maar als je er bijvoorbeeld een salade of soep bij serveert kan hij ook prima voor 3 of zelfs meer personen door. Voeg desnoods nog een extra eitje toe bij de vulling:).
Heb je al lekkere trek gekregen? Naast dit recept voor een hartige taart met groene groente kan ik je zeker ook deze Indiase curry taart met doperwtjes aanraden! Maar ook deze hartige tarte tatin met tomaat en sjalotjes! En wat dacht je van deze verrukkelijke boerenkool cake met halloumi? Stuk voor stuk heerlijke vegetarische recepten om van te smullen! Weet jij overigens het verschil tussen een hartige taart en quiche maken?
Het is weer Meatless Monday en oh my… Deze hartige taart met groene groenten proeft precies zoals hij eruit ziet: jammie! Dit gezonde en frisse voorjaarsgerecht wil je echt uitproberen. Lekker met asperges, broccoli, bosui, en rucola.
Benodigheden:
Eet smakelijk!
Bewaartip: als je een punt van deze hartige taart met groene groenten over hebt, bewaar deze dan vooral voor de lunch de dag erna! Heerlijk om koud te eten, of even op te warmen als er een oven in de buurt is.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige taart met groene groenten wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Jammie, dit moet wel lekker zijn! X
Wij weten wel wat lekker is :-)
Het bleef hartstikke nat bij mij… 😔
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
voor 2-3 personen. Dit staat altijd vermeld op de receptkaart.
Heel veel zin de taart, zo gemaakt!
Maar die 4 eieren en 200 gram cottage cheese maken de taart veel te vochtig!
Ik heb 2 x vocht afgegoten terwijl de taart al in de oven stond….. en de bodem bleef slap en vochtig, jammer
Hi Caat,
dat is jammer ja! Ik heb zelf ook al gemerkt dat er echt verschil tussen cottage cheese en cottage cheese zit.
ik maak er ook wel eens pannenkoekjes (zoek maar op Syrniki) mee en bij het ene merk zit veel water en lopen ze helemaal uit
en bij het andere merk blijven ze goed in vorm. Je zou bijvoorbeeld ook nog de kaas in een kaasdoek kunnen wikkelen en goed het vocht uitknijpen. Dat kan ook zeker helpen.