Ik zit al een paar dagen met hamburgers in mijn hoofd. Dat komt waarschijnlijk door die paar heerlijke zomerse dagen die we net hebben gehad, dus hoog tijd om eens lekker te gaan experimenteren in de keuken. Vandaag op het menu: malse hamburgers in tomatensaus, want elk afzonderlijk is al lekker, maar tezamen is het ook heel erg lekker!
Dit recept is een beetje anders dan anders, maar kun je gewoonweg op de barbecue of op op de kookplaat bereiden. Na het grillen van je hamburgers leg je deze namelijk in een overheerlijke tomatensaus. En deze saus gaat ook mee op je hamburgerbroodje, waarbij je echt moet oppassen dat de saus niet uit het broodje spuit (!) bij het nemen van een hap. Het broodje is al lekker vullend op zichzelf door al die groenten in de saus, maar je kunt er natuurlijk ook nog een bijgerecht zoals heerlijke frietjes bij serveren als je wilt.
Ga je liever voor traditioneel en wil je de ‘klassieke’ broodje hamburger maken? Check dan dit basisrecept dat al jarenlang grote favoriet is op onze site!
Misschien is het handig om dat bbqs chort maar even aan te houden tijdens het opeten ervan. Maar ik kan je eerlijk zeggen dat het recept voor deze hamburger in tomatensaus er letterlijk eentje is om je vingers bij af te likken! En bij jou nou ook zo’n fan van lekkere recepten voor vlees met tomaten, dan moet je zeker ook eens deze proberen! Wat dacht je namelijk van de ultiem druipende Sloppy Joe met een tomaten-gehaktsaus. Of maak eens de super Amerikaanse Spaghetti Meatballs klaar. Op dinsdagen wordt ook veelal ‘Taco Tuesday’ gehouden dus maak dan eens deze taco’s met gehakt en mais klaar! En heb je wel eens de Indische Pastel Goreng gegeten? Deze pasteitjes met vlees en groenten blijf je van knabbelen!
Deze heerlijk malse maar pittige burgers in tomatensaus kun je zowel op de kookplaat als op de barbecue bereiden. De saus is een geweldige topping voor op je burgerbroodje en brengt alle smaken heerlijk samen. Belangrijk! Niet oppeuzelen als je een wit shirt draagt!
Ingrediënten tomatensaus:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar heb je nog tomatensaus over? Geef er dan extra (stok)brood bij om lekker mee op te deppen. Maar hij is ook heerlijk voor over gegrilde groene groenten, zoals asperges of courgette en wat dacht je van bij de pasta?
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Oeh! Ik heb een keer gewone Sloppy Joes gemaakt en daar at je gewoon je vingers bij op, zo lekker! (En je moest ze wel aflikken door alle saus die er aan zat) Om dit in een burger te doen klinkt als een geweldig idee!
Ja het is gevaarlijk voedsel! maar zoooo lekker!
Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen. Ik heb zelf wel zo mijn voorkeuren in 'ons stadsie'. Maar ik ben heel benieuwd of jullie het met me eens zijn. Al heb ik natuurlijk alleen maar een vegetarische mening :P
Ik zag dit recept voorbij komen op pinterest, Lijkt me heel lekker. Ga ik zeker weten ook eens proberen! :)
Eet smakelijk alvast :-)