Print

Recept: Hamburgers in tomatensaus

sloppy Joe Hamburger style

Deze heerlijk malse burgers in tomatensaus kun je zowel op de kookplaat als op de barbecue bereiden. De saus is een geweldige topping voor op je burgerbroodje en brengt alle smaken heerlijk samen.

Scale

Ingredients

 

Ingrediƫnten tomatensaus:

Extra:

 

Instructions

  1. Maak als eerste de tomatensaus: verhit een scheutje olijfolie in de hapjes- of braadpan op middelhoog vuur of op DIRECTE hitte op de barbecue. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig. Vervolgens voeg je de paprikablokjes en rode peper toe en bak gedurende 4 minuten. Voeg de tomatenstukjes (met zaadjes en vocht) toe samen en roer goed door. Draai het vuur lager en voeg de mosterd, suiker, worcestershire sauce en ketchup toe en laat de saus rustig pruttelen op laag vuur. Blijf regelmatig doorroeren.
  2. Voor de hamburgers kun je het beste gehakt rechtstreeks uit de koelkast gebruiken. Als deze nog koud is, kun je hier beter hamburgers van vormen. Kneed alle ingrediƫnten voor de hamburgers kort door elkaar, vorm hier lichtjes 4 ballen van, en druk deze vervolgens uit tot een hamburger vorm. Niet te strak of teveel samenpersen, want je wilt dat hij op je broodje letterlijk uit elkaar valt. Bestrijk de hamburgers met een beetje olie. Verhit een grillpan op hoog vuur, of steek de BBQ aan. Leg de burgers op de grill en bak 4-5 minuten aan weerszijden. Gebruik een grote spatel voor het omdraaien van de burgerS.
  3. Breng ondertussen de saus op smaak met peper, zout en peterselie. Haal de burgers van het vuur en leg deze in de tomatensaus. Laat deze nog een paar minuten meekoken in de saus, om zo de hamburger van binnen nog meer te garen, en smaken op te nemen.
  4. Snijd de witte bolletjes door en leg beiden helften gedurende 1 minuut op de grillpan of BBQ (daar krijg je van die mooie lijntjes van en het geeft stevigheid aan het broodje). Serveer de broodjes met een hamburger en een flinke schep van de tomatensaus. Eventueel kun je nog wat frietjes bakken of er een salade bij serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar heb je nog tomatensaus over? Geef er dan extra (stok)brood bij om lekker mee op te deppen. Maar hij is ook heerlijk voor over gegrilde groene groenten, zoals asperges of courgette.

Keywords: bbq, vlees, gehakt, burgers, hamburgers, tomaten