Bakrecepten

Gezonde mango kokos balletjes

Ook ik heb dagen en weken dat ik wat meer op mijn gewicht let en dan maak ik ook graag zelf gezonde tussendoortjes klaar. Momenteel snoep ik paar gezonde mango kokos balletjes weg die je heel eenvoudig in een keukenmachine maakt.

Bliss Balls met gedroogde mango

Na het grote succes van de gezonde chocolade truffels met cranberry, werd het hoog tijd voor een zomerse snack variant. Mango is een fruitsoort die ik tijdens vakantie in Thailand bijna elke dag at. En daar is dit recept eigenlijk ook meteen ontstaan. Ik combineerde de zoete mango met geraspte kokos voor een lekker crunch en zomerse smaak. Deze gezonde mango kokos balletjes zijn voor de rest suikervrij en glutenvrij en draai je letterlijk in een mum van tijd in elkaar. Deze Bliss Balls met mango zijn heerlijk om te serveren met een kop thee of koffie en dan mag je guilt free gaan genieten.

Wist je dat mango’s magnesium, kalium en calcium bevatten? Zelfs diegenen die geen koemelk kunnen verdragen, doen er goed aan om regelmatig mango’s te eten voor sterke botten. En deze zoetsappige fruitsoort is ook nog eens erg lekker. Let op dat je wel een ongesuikerde variant koopt, anders zijn het geen gezonde mango kokos balletjes meer. Ook lekker: maak eens energierepen met gepofte quinoa en chocolade. Of ga voor deze vegan Lemon Cake Balls om je de dag door te slepen.


Recept voor gezonde mango kokos balletjes:

(tussendoortje /voor 25-30 stuks)

Ingredienten:

  • 300 gram dadels, ontpit,
  • 150 gram gedroogde mango,
  • 100 gram amandelen,
  • 45 gram geraspte kokos + extra,
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie,
  • 1 eetlepel maca poeder.

Extra:

  • keukenmachine.

Bereidingstijd:

5 minuten + 30 minuten opstijven

Bereidingswijze gezonde mango kokos balletjes:

  1. Stop de dadels, mango en amandelen in de keukenmachine en laat zo’n 2 minuten draaien. Voeg vervolgens de geraspte kokos, kokosolie en maca poeder toe en laat nogmaals de machine draaien totdat alles vermengd is. Druk af een toe ook even op de ‘pulse‘ stand om grotere brokken fijn te malen.
  2. Neem vervolgens kleine stukjes van de kleverige mango massa en draai hier balletjes van, ter grootte van een grote knikker. Je kunt in principe zo’n 25-30 stuks mango kokos balletjes maken met dit recept.
  3. Bestrooi een kleine bord of schaal met wat extra geraspte kokos en rol hier stuk voor stuk de gezonde mango kokos balletjes doorheen, zodat ze rondom ook bedekt zijn met kokos.
  4. Deze gezonde mango kokos balletjes zijn zo’n twee weken houdbaar, mits afgesloten bewaard. Ik bewaar ze het liefst tussen een stukje bakpapier in de koelkast, zodat ze ook mooi rond blijven. En voor onderweg stop ik er 1 of 2 in een klein bakje of boterhamzakje. Meer is ook niet nodig voor een lekker snack momentje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago