Zo regent het pijpenstelen en zo schijnt het zonnetje. Het was een bijzondere maand Juli en uiteraard heb ik weer mijn dagboekjes bijgehouden met heel veel leuks dat deze maand gebeurd is. De vakantiesfeer zat er in ieder geval goed in.

Zomeravond Fort aan de Klop

Begin juli hebben we gelukkig een paar mooie en zomerse avonden gehad. Samen met Dylan en zijn collega’s waren wij dan ook in het zonnetje te vinden voor een zomeravond BBQ bij Fort aan de Klop in Utrecht. Niet alleen stap je even terug in de tijd, maar is het ook een uitermate groene en relaxte omgeving voor een vrijdagavond borrel. En tijdens zomerse dagen pak je het helemaal goed aan door hier te komen barbecueen. Wees gerust je hoeft zelf geen handen uit de mouwen te steken, maar laad je bordje vol aan het buitenbuffet en kies een mooi stukje vlees, vis of vega van de grill uit. De barmannen schenken nog een lekker biertje voor je in en de zomeravond is compleet.

Ontbijten in de Keuken van Thijs

Utreg is nou eenmaal mijn stadsie en weekendbrunchen in eigen stad vind ik nou gewoon erg leuk! Niet voor niets verzamelde ik mijn fijnste ontbijt/brunch spots in de stad en sinds kort kan ik In de Keuken van Thijs ook toevoegen aan mijn lijstje. Je vind In de Keuken van Thijs aan de gezellige Biltstraat 41 en kunt hier terecht voor pancakes, Fruitbowls met yoghurt, belegde boterhammen en meer. Check ook zeker even de andere ontbijt adressen in het artikel.

Dagje Wildlands

Soms wil ik ook gewoon even een dagje het kind uithangen. En dan ga je spontaan met de hele familie naar een Dierenpark. Deze keer was de beurt aan het nieuwe Wildlands park in Emmen.  Ze hebben het heel leuk gedaan met de 3 thema landen in jungle, savanne en noordpool stijl. Ik hou immers zelf ook altijd van thema feestjes. En ik vind het ook erg leuk dat de penguins en woestijnratjes ook gewoon tussen de mensen door lopen. Ze hebben inderdaad meer vrijheid en ruimte. Maar ik moet eerlijk bekennen dat je erg veel moet lopen en dat ik toch een hoop dieren mis vanuit het oude Emmen park. Dat was wel jammer, maar neemt niet weg dat het een mooi dagje aapies kijken was!

Eten bij Spekuk

Zoals jullie wellicht weten is mijn man Dylan deels indonesich. Nu is deze keuken (nog) niet mijn sterkste kant. Maar gelukkig is er nu Indonesesich restaurant Spekuk (reeds gesloten) in de binnenstad van Utrecht (Drieharingstraat). Waar gewoonweg lekker en traditioneel Indonesisch wordt gekookt. Uiteraard ben ik met Dylan even poolshoogte gaan nemen en dat kun je in de resto review teruglezen.

Vakantie in Bosnie

Na onze honeymoon in Thailand zat een vakantie deze zomer er eigenlijk niet echt meer in. Wel had ik al 2 weekjes vrij genomen van kantoor, om even bij te komen. Maar in plaats van thuis duimen te draaien in de regen, stapten wij op het vliegtuig naar Bosnie. Mijn moeders familie komt hier immers vandaan, dus spraken wij lokaal af. Zo hebben we toch nog lekker kunnen zwemmen, bergjes en forten beklimmen en uiteraard lekker eten. Bijna elke avond wel aan de barbecue, cevapcici of ander vlees van de grill. Ik denk dat ik binnenkort nog maar even een en ander moet uittypen voor de recepten pagina  🙂

In de Keuken van Floris

Eenmaal terug in Nederland was het weer gelukkig ook weer beter. En bracht ik met Dylan en bezoek aan Rotterdam. Het is immers nog steeds vakantie voor ons. Daar gingen wij eten in een van onze favoriete restaurants in Nederland:  In de Keuken van Floris. Het was al weer even geleden dat wij hier geweest zijn, maar ik was blij dat er niets veranderd is. Het eten, de wijnen en de gastvrijheid is nog steeds top!

Markthal Rotterdam

Vervolgens zijn wij lekker een nachtje blijven slapen in Rotterdam want de volgende dag moesten wij natuurlijk naar foodie walhalla:  De Markthal! Wat een imposant gebouw is dat zeg. Uiteraard hebben Dylan en ik de hele hal afgesnuffeld en de smaakpapillen op de proef gesteld. En dat terwijl ik wat korte filmpjes heb geschoten, dus daar is weer een leuke VLOG over de Markthal uit gekomen!

Koken met Roberta

Elke foodie in Nederland kent natuurlijk het kookkanaal 24 Kitchen. En een van mijn helden is Roberta Pagnier. Hoe tof is het dan ook dat ik een dagje met haar de keuken in mocht voor een nieuwe campagne. En ik kon meteen even werken aan mijn camera skills, zoals proberen vooral niet te veel te zweten boven de kookplaat. De gezellige middag is vastgelegd op film en kunnen jullie hier terugkijken.

#BFF event op Texel

En tot slot sluit ik mijn ‘vakantie’ maand af op Texel! Dit jaar vond namelijk de eerste editie van het Beach Food Festival (#BFF) plaats. Samen met foodie friends: Lianne (Focus on Foodies), Justine (EatSleepDress) en Simone (Simones Kitchen) en Danique (Girlscene) pakte ik de veerboot naar ons gezellige eiland en uiteraard heb ik hier ook een mooie Weekend Vlog Texel van gemaakt!Dit is echt de place to be voor een weekendje uitwaaien en je hoofd leegmaken. En dat op slechts 2 uurtjes rijden van Utrecht.

Ik hoop dat jullie er net zo’n mooie JULI maand van gemaakt hebben. Of misschien staat je vakantie nog gepland voor Augustus? Laten we in ieder geval duimen dat deze nieuwe maand wat meer zomerse dagen met zich mee kan nemen.

Tot de volgende keer!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago