Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.
Ik eet eigenlijk maar heel soms pannenkoeken, maar zo nu en doen heb ik er echt onstuimige behoefte aan. Dus dan bak ik een flinke stapel achter elkaar en heb ik weer genoeg pannenkoeken gehad voor een paar maanden, want je kunt pannenkoeken gewoon invriezen namelijk! Vandaag maken we dan een lekker vegetarisch recept voor gevulde hartige pannenkoeken en dat is er eentje om van te smullen!
Wist je dat pannenkoekenmix super makkelijk is om zelf te maken? Ik laat me af en toe ook verleiden door zo’n kant-en-klaar mix, maar het is echt net zo makkelijk en een stuk goedkoper om zelf de mix te maken. Voor het basisrecept voor pannenkoeken maken heb je namelijk alleen bloem, melk en eieren nodig. Daarna top je de pannenkoeken af met stroop of suiker. Of maak voor de verandering eens gevulde hartige pannenkoeken zoals deze of een hartige pannenkoekentaart!
Bewaartip: met onderstaand recept maak je 6 gevulde hartige pannenkoeken. Heb je 1 of meer pannenkoeken over? Bewaar deze dan voor max. enkele dagen in de koelkast. De vulling en pannenkoeken moet je los van elkaar bewaren. Je kunt de pannenkoeken dan koud eten als lunch in de dagen erna, of nog eens opwarmen.
Het is weer Meatless Monday en wij vieren dat door vandaag pannenkoeken te pakken! Nu pakken we deze deze keer wat feestelijker uit met gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie op tafel? Een heerlijk vegetarisch én gezond gerecht.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor hartige pannenkoeken met ricotta en spinazie wilt gaan maken!
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…