Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze lekkere frittata met zeekraal en geitenkaas. Serveer de frittata met bijvoorbeeld ciabatta, Turks brood of focaccia en je hebt een makkelijk vegetarisch diner voor een doordeweekse avond.
Bij ons thuis valt zeekraal jammer genoeg een beetje in de categorie ‘onbekend, maakt onbemind’. Terwijl ik bij dit gerecht wederom verrast werd door de lekkere smaak van de zilte zeekraal. Je kunt het bijvoorbeeld goed toevoegen aan een salade of serveren bij een visgerecht. Eerder maakte Betty ook eens deze vegan coquilles van koningsoesterzwam met zeekraal. Een heerlijk vegan recept met zeekraal! Maar de zeekraal is dus ook een absolute smaakmaker in deze vegetarische frittata met geitenkaas. Een frittata betekent niets meer dan ‘gebakken’ in het Italiaans, dus je kunt echt alle kanten op met onderstaand recept. Vul je ovenschaal dus met groenten die je nog overhebt en meer. Check ook deze lowcarb variant met asperges en paddestoelen en om van te genieten.
Voor het geval je nog niet zo bekend bent met zeekraal: het is lekker knapperige zeegroente en dus lichtzout, ziltig van smaak. Bovendien is zeekraal erg gezond want het zit vol mineralen als calcium, natrium en jodium. Zeekraal moet overigens niet worden verward met zeewier, want zeekraal is toch echt een plant en geen alg. Vaak wordt zeekraal vanwege de ziltige smaak namelijk gecombineerd met vis. Terwijl deze groente ook heel goed past in een vegetarische of vegan maaltijd, zoals onderstaande frittata met zeekraal en geitenkaas. Speciaal voor liefhebbers van zeevruchten: probeer ook eens dit recept voor een mosselpannetje met zeekraal! En check ook eens deze andere zilte groenten zoals lamsoor of ijskruid.
Het is weer een #MeatlessMonday en deze vegetarische frittata met zeekraal en geitenkaas is een heerlijk gerecht zonder vlees.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf frittata met zeekraal wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…