Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij gebruikelijk ultiem comfortfood in de winter is, is deze variant juist heerlijk voor in het voorjaar en de zomer!

Risotto met komkommer maken

Vroeger had ik altijd in gedachten dat risotto maken enorm veel tijd kost, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Tijdens het maken van deze risotto met komkommer kun je tegelijkertijd de munt pesto maken en de ingrediënten snijden en zo is alles zo goed als tegelijk klaar. En ben je hierna geïnspireerd geraakt om nog meer risotto te maken of uit te proberen? Probeer dan ook eens deze Romige risotto met witte asperges of mijn Risotto met uien en port!

Perfecte risotto maken

In onderstaande recept beschrijving zal ik heel beknopt het maken van een basis risotto beschrijven. De overige ingrediënten van deze risotto met komkommer worden namelijk ‘koud’ toegevoegd en behoeven geen uitgebreide behandeling. Maar wil je echter meer weten wat een goede risotto maken inhoud? En waar je rekening mee dient te houden, zeker als je groenten mee gaat koken of bakken voor een complete maaltijd? Bekijk dan onze uitgebreide tutorial en kookvideo voor de perfecte Risotto maken!


Print

Recept: Risotto met komkommer en munt pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze frisse risotto met komkommer en munt pesto is een heerlijke risotto voor tijdens het voorjaar of juist in de zomer! Het is een vegetarisch recept met granaatappelpitjes, en mozzarella als smaakmakers. #risotto #vegetarisch

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 125 gram risotto rijst
  • Een halve komkommer (ongeveer 175 gram)
  • 1 witte ui
  • 4 el. granaatappelpitjes
  • 8 takjes verse munt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el. citroensap
  • Extra vierge olijfolie
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een hapjespan op laag tot middelhoog vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig wordt. Breng ondertussen 0.5 liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Zet de bouillon nog even apart.
  2. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en roer goed door. Verwarm even mee zodat de olie in de korrels trekt. Giet een scheut bouillon in de pan en roer door. Zodra de bouillon in de risotto is getrokken voeg je een nieuwe scheut toe totdat de 0.5 liter op is.
  3. Tijdens het bereiden van de risotto kun je aan de slag met de muntpesto. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze poffen. De pitten moeten niet te bruin kleuren. Trek de verse muntblaadjes van de takjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de pompoenpitten samen met de muntblaadjes, citroensap en 7 el. extra vierge olijfolie tot een egale pesto. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  4. Was de halve komkommer en snij in kleine blokjes. Bak de komkommer voor ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De mozzarella snij of trek je in reepjes.
  5. Zodra de risotto gaar is schep je de komkommer en muntpesto er goed doorheen. Serveer de risotto met komkommer, muntpesto en met de granaatappelpitjes en mozzarella eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago