Taco’s en burrito’s zijn bij velen al bekende gerechten uit de TexMex keuken, maar ken je ook al de opgerolde Enchiladas? Deze ovenschotel van enchiladas met vegetarische pulled beef bevatten oa. soja en tarwe in plaats van vlees en maakt een heerlijke vegetarische enchilada met vegetarische pulled beef.

Vegetarische enchiladas met pulled beef

Op deze site vind je al jaren elke maandag een vegetarisch recept. En af en toe maken wij dan ook gebruik van vlees vervangende producten. In het vegetarische koelschap van o.a. Albert Heijn vond ik laatst bijvoorbeeld Redefine Meat Pulled Beef. Dit zijn koelverse vegetarische pulled beef gemaakt van o.a. tarwe en sojabonen en een goede vervanger voor een stukje vlees. Het recept voor deze enchiladas met vegetarische pulled beef zijn eigenlijk een soort opgerolde en gevulde tacos die overgoten worden met tomatensaus en kaas en vervolgens nog even afgebakken in de oven.

Nog meer (vegetarische) Tex Mex recepten

Ben jij ook fan van de Tex Mex keuken? Dan hebben wij uiteraard nog veel meer lekkere vegetarische Tex Mex recepten in petto voor je. Maak bijvoorbeeld eens deze Fajitas met haloumi kaas! Ook erg lekker zijn deze krokante tostada’s met pulled jackfruit! En onze Nanda maakte deze taco’s met geroosterde bloemkool vulling! Samen met dit recept voor enchiladas met vegetarische ‘pulled beef’ heb je zo heel veel lekkere vegetarische recepten om uit te kiezen voor je Tex Mex avond! Voor de liefhebbers, check hier overgens alle recepten voor (vegetarisch) ‘pulled vlees’ op een rijtje!


Print

Recept: Enchiladas met vegetarische pulled beef

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met vegetarische pulled beef bevatten oa. sojabonen en tarwe in plaats van vlees en maakt een heerlijke enchilada om van te smullen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: vegetarische gerechten
  • Cuisine: TexMex

Ingredients

  • 200 gram bimi (of groene asperges)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
  • 200 gram vegetarische pulled beef, bijv. Redefine Meat (ontdooit *)
  • 1 zakje Taco Kruidenmix
  • 4 grote tortilla wraps (large)
  • 1 potje chunky wrap salsa
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht) en smeer een ruime ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Kook de bimi gedurende 4 minuten en spoel daarna koud af. Laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de champignons en vegetarische Pulled Beef toe en bak dit minstens 4 minuten mee in de pan.
  4. Dan gaat het zakje taco kruidenmix erbij + 100 ml water en verwarm die, al roerende, mee gedurende 2 minuten. Check altijd even de verpakking van de kruidenmix voor de juiste bereiding.
  5. Draai dan het vuur uit en roer ⅓ van het potje ‘Chunky Wrap Salsa’ door de groenten.
  6. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  7. Snijd de bimi in stukken van 2 cm en verdeel deze over het midden van de grote tortilla’s. Lepel hier vervolgens de vegetarische  ‘pulled beef’ overheen rol ze op en leg (met de vouwkant naar beneden) in de ovenschaal.
  8. Schenk de resterende ⅔ van de salsa saus over de enchiladas en bestrooi met de kaas. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de enchiladas met vegetarische pulled beef gedurende 10 minuten in de oven en serveer direct.

Buen Provecho!

Notes

*de vegetarische Pulled Beef van Redefine Meat is een diepvries product. Je kunt er ook voor kiezen om deze wat eerder uit de vriezer te halen en alvast te laten ontdooien. Maar je kunt deze ook midden in de pan plaatsen met 1-2 eetlepels water en met de deksel op de pan langzaam verwarmen tot hij uit elkaar valt. Hanteer dan vervolgens de rest van het recept. 


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze enchiladas met vegetarische pulled beef wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago