Jaaaa dat lees je goed! Ik heb een video gemaakt waarin ik ‘Croiffles’ bereid. Oftewel wafels gemaakt van croissant deeg! En die zijn me toch een partij lekker! Laat dit je nieuwe favoriete weekend brunch worden en qua toppings zit er voor iedereen wel een goede keuze tussen!
Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! Echt een heerlijke foodtrend die is over komen waaien uit New York! Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg). Ik heb echt zoveel verschillende versies van deze croissant wafels gemaakt. Van croissants van de bakker, die al helemaal klaar waren en dus vervolgens helemaal zwart uit het wafelijzer kwamen. Tot diepvries croissants, bevroren en ontdooid, tot zelf croissants rollen uit zo’n blikje dat je in de koelschappen van de supermarkt vind. En die laatste zijn dus perfect voor dit recept. Serveer je ‘croiffles’ lekker hartig voor het ontbijt met bijvoorbeeld eieren, spek, kaas, zalm etc. Maar je kunt ze ook lekker aftoppen met zoet beleg zoals jam. Zie bijvoorbeeld deze croiffles met blauwe bessen. Maar ook lekker met Nutella, notenpasta of simpelweg vers fruit en maple syrup. Ik hoor graag wat jij het liefst hierbij serveert?!
Voor de beginner:
Voor de wafel koning:
Maar nu kun je van die rollen croissant deeg niet alleen deze verrukkelijke croissant wafels maken hoor! Op deze website heb ik nog veel meer lekkere inspiratie voor je staan namelijk! Wat dacht je van een croissant krans met aardbeien en mascarpone? Of maak lekkere croissants met oreo cookies en pure chocolade! Voor de hartige trek doen deze mini worstenbroodjes met knakworst het ook altijd heel goed! Ik denk dat je tijdens aankomende Paasdagen lekker aan de slag kunt gaan met ‘croiffles’ of een van deze andere recepten met bladerdeeg natuurlijk. Eet smakelijk alvast!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Dit is een verrukkelijke ‘food hybride’! Maak eens wafels van croissantdeeg in je wafelijzer klaar. Deze zogehete ‘croiffles’ zijn heerlijk voor het ontbijt of de brunch. Gebruik voor dit recept wel de XL croissantdeeg om een grote ‘puffy’ croissant wafel te krijgen. (Kleinere croissantjes kan ook, maar die verbranden snel en worden sneller hard). Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken eieren & spek, of scrambled eggs met gerookte zalm! Maar zoete variatie kan ook hoor!
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels of ‘Croiffles’ wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…