Hebben jullie wel eens pasta gemaakt van courgette gegeten? Het is mijn favoriete manier om een glutenvrije en 100% groentepasta te maken. En met dit recept voor courgetti met worst kun je lekker genieten van gezondere en lekkere maaltijd op warme zomerse avonden.

Courgetti: pasta gemaakt van courgette

Ben jij toevallig bezig met afvallen of volg je een low carb of zelfs keto dieet, dan is dit een heerlijk recept waar je tevens ook van mag genieten! Courgetti – of tewel pasta gemaakt van courgette valt namelijk onder slanke recepten. Maar je kunt ook een pasta maken van wortel, pompoen, zoete aardappel en meer. In de Weight Watchers app kan het je al gauw 8 punten schelen en het is nog lekker ook. Door de courgette heel kort mee te wokken, houd je toch een lekkere bite en krijg je nog eens een flinke portie groente binnen! Het enige dat je er voor nodig hebt is een juliene rasp of spirelli. Een lekker en makkelijk recept voor de doordeweekse dag, maar heerlijk gezond, low carbs en dus glutenvrij. Dus wat let je om hem te maken? 🙂


Heb je deze al in huis?


Nog meer recepten met worst

Heb je na deze courgetti met worst de smaak te pakken? Dan heb ik hier 10x courgetti recepten voor je op een rijtje gezet! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze courgetti met tonijn en tomaat! Maar met worst kun je nog veel meer lekkere gerechten maken hoor! Maak bijvoorbeeld ook eens deze pasta met worst en courgette! Een favoriet hier aan de familietafel is tevens deze lasagne met aubergine en worst. En wat dacht je van deze Spaanse Albondigas? Dat zijn zeer populair gehaktballetjes die als tapas geserveerd worden!


Print

Recept: Courgetti met worst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hebben jullie wel eens pasta gemaakt van courgette gegeten? Het is mijn favoriete manier om een glutenvrije en 100% groentepasta te maken, en met dit recept voor courgetti met een lekkere gekruide worst kun je lekker genieten in de ‘gezonder’ januari maand.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram paddestoelen
  • 3 takjes tijm
  • 300 gram (Italiaanse) braadworstjes, van goede kwaliteit
  • 2 courgettes
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

Instructions

  1. Pel de ui, en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder het groen en de zaadlijst en snijd de paprika in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in parten of grove stukken. Ris de tijm van de takjes. Snijd de worstjes in ringen van 1-2 cm dik.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan (of wok) en bak hierin de ui en paprika glazig. Voeg de stukjes worst toe en rondom aan.
  3. Voeg daarna de champignons en van de takjes geriste tijmblaadjes toe en bak dit mee gedurende 5 minuten, of in ieder geval tot het vlees gaar is en de champignons zacht zijn.
  4. Was ondertussen de courgettes en schil 4 zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Voeg de courgetti toe aan de pan en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
  5. Breng de courgetti met worst op smaak met peper en zout en roer nog een laatste keer door en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze courgetti met worst wilt maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Helaas staat er in het recept niet wanneer de champignons en de tijm erin moet. Dat miste ik in de aanwijzingen… Vergeten?

    • Hi Jeanine, je hebt helemaal gelijk en bij deze is het aangepast!
      Dank je wel voor het doorgeven1

Recent Posts

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

2 dagen ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

3 dagen ago

Chinese rundvlees soep met noodles

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…

5 dagen ago

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

6 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

1 week ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

1 week ago