Yes Yes! Ik heb een heerlijke kookvideo voor jullie op het menu staan! Deze citroen kwarktaart was binnen een uur op! (Ja ik heb hem eerlijk gedeeld.) En hij is heerlijk fris en zomers!

Zelf citroen kwark taart maken

Citroenen zijn een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ze zijn veelzijdig als smaakmaker, conserveermiddel en roepen gewoonweg een gevoel van zomerse tijden in mij op. Daarom maak ik ook een heerlijk recept voor citroen kwarktaart. Dit is werkelijk een allemansvriend en het recept kan zelfs door de allerkleinsten gemaakt worden.

Kookvideo Citroen Kwark Taart:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

+ Voor nog meer lekkere recepten met citroen: check bijvoorbeeld ook deze 18+ citruscake, of ga voor stapelgekte met deze heuse citroen-pannenkoekentaart met lemoncurd !

Print

recept: Citroen Kwarktaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze no-bake taart maak je met citroenen en kwark. De citroen kwarktaart is een heerlijke frisse taart voor tijdens zomerse dagen, maar ook op verjaardagen, Pasen en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 10-12 personen
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 250 gram haverkoekjes,
  • 120 gram roomboter,
  • 2 biologische citroenen (onbespoten!),
  • 450 ml kwark
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom,
  • 100 gram suiker,
  • 2 zakjes vanille suiker.

Voor de gekonfijte citroen:

  • 200 ml water,
  • 200 ml suiker,
  • 1 biologische citroen (onbespoten!),
  • 1 theelepel citroen essence.

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Maak als eerste de koekjesbodem. Vermaal de haverbiscuits in de foodprocessor. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe aan de pan en roer goed door om de boter te mengen. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de citroen kwarktaart bodem heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
  2. Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap+ rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
  3. Vervolgens ga je de slagroom kloppen. Doe dit op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is.
  4. Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. En tot slot het gelatine mengsel. Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor de gekonfijte citroen:

  1. Verwarm de suiker + water in een kleine pan. Breng rustig aan de kook om de suiker op te lossen, draai daarna het vuur laag.
  2. Snijd de citroen in plakken van 0.5 cm dikte en voeg toe aan de suikersiroop. Laat de plakken citroen in een halfuurtje rustig verwarmen, zodat de suiker kan intrekken. Roer tot slot de citroen essence er door heen.
  3. Schep daarna de gekonfijte citroen op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Serveer bovenop de citroen kwarktaart.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Taart is heerlijk, maar dun laagje kwark mengsel, volgende keer verdubbel ik de kwark laag.
    Maar de smaak is super.
    Groetjes Ron

    • hahaha grapjas! Maar verdubbel de hoeveelheid gerust hoor, voor nog meer goodness! Denk alleen dat hij dan wel zeker een uurtje langer de koeling in moet om helemaal op te stijven. Succes!

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

17 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago