Geen BBQ maaltijd is compleet zonder bijpassende BBQ bijgerechten. Deze groente gerechten vullen jouw vegetarische, vlees, gevogelte of vis maaltijd heel mooi aan en sommige van deze gerechten kun je gewoonweg naast elkaar op de grill bereiden. Andere zijn weer heerlijke salades die je als bijgerecht serveert en die je vaak vooraf al kunt bereiden.

Barbecue bijgerechten met groenten

Heb je eindelijk heerlijke barbecue recepten gevonden om te maken, dan wil je hier vast nog wat lekkere gegrilde groenten en maaltijdsalades bij serveren om het barbecue feestje helemaal compleet te maken. Hieronder vind je tal van BBQ bijgerechten om uit te kiezen. Deze barbecue bijgerechten met groenten passen perfect naast een van deze vegetarische recepten van de BBQ. Maar ook bij een van de vele barbecue recepten met vlees of vis! Ook lekker: 10x BBQ kruiden Rub voor al je barbecue gerechten. En vergeet je de toetjes van der BBQ niet toe te voegen?!

10 x BBQ Bijgerechten

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan. De gerechten met een V zijn zelfs vegan)


1. Gegrilde aubergine van de bbq (V)

Voor een heerlijke Italiaanse twist, maak je ook geroosterde groenten op de bbq. Deze aubergines van de barbecue zijn een tikkeltje zoet door de balsamico!


2. Gegrilde groene Asperges (V)

Daarnaast hebben we natuurlijk ook groente recepten voor op de barbecue. Deze gegrilde groene asperges zijn het hele jaar door wel favoriet bij ons thuis. En zijn ook prima te bereiden op de barbecue.


3. Cornbread met courgette

In Amerika en Canada kreeg ik een aantal keren een stuk cornbread geserveerd bij het vlees van de grill en dat is ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! In de verschillende delen van het land, of zelfs binnen een familie zijn er vaak meerdere variaties op het recept voor maisbrood.


4. Koude Rijstsalade voor bij de barbecue (V)

Daarnaast zijn (koude) maaltijd salades ook een goede aanvulling tijdens de barbecue. Boordevol groente en vezels en dan kun je het stokbrood wel bijna achterwege laten. Deze koude rijstsalade met rauwkost en bonen is ijskoud het lekkerst!


5. Venkel grillen op de barbecue (V)

Nog zo’n heerlijke groente met een bite:  gegrilde venkel is ook heerlijk, vooral met de peper dressing, die bij dit recept hoort. Een goed bijgerecht voor bij vis of kip van de bbq. Met recht een van mijn favoriete groente barbecue recepten.


6. Italiaanse watermeloen salade (V)

Als er een fruitsoort is die voor mij onlosmakend met de zomer verbonden is, dan is het wel de watermeloen! De rode dorstlesser op warme dagen en lekker sappig en zoet van smaak. Hoe lekker klinkt een zomerse watermeloen salade met venkel je dan in de oren?


7. Gegrilde mais van de BBQ (V)

‘Corn on the Cob’ is natuurlijk onmisbaar bij een echte Amerikaanse barbecue party! Speciaal voor de liefhebber heb ik dan ook het recept voor zelf gegrilde mais van de bbq maken. Dat is een heerlijke bijgerecht voor bij heel veel gerechten met vlees of kip van de grill.


8. Koude pastasalade

Deze koude pastasalade met tomaten en mozzarella is werkelijk een allemansvriend. Iedereen kan genieten van dit bbq bijgerecht en hij combineert dan ook heel goed met heel veel verschillende barbecue recepten!


9. Groene Groenten op de BBQ (V)

Bij je stukje vlees, vis, kip of groente van de grill, serveer je uiteraard (nog) meer groenten van de grill! Deze bonte verzameling van groene veggies is een gezonde en vezelrijke aanvulling op de barbecue.


10. Zoet Maisbrood met ananas

Nog een heerlijk ‘Cornbread’ recept maar nu een heerlijk zoet maisbrood recept met ananas en stukjes mais er in! Een ideaal bbq bijgerecht voor een stuk vlees of vis met chilipepers. Het zoete remt namelijk ook een beetje de pittigheid.


11. Zoete aardappel salade Tex Mex (V)

Ga je voor een lekkere Tex Mex style barbecue? Of vind je deze keuken gewoon lekker? Met deze zoete aardappel salade Tex Mex style haal je in een slag een hoop groenten binnen. Het ideale bijgerecht voor elke barbecue!


12. Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit (V)

Ga je liever voor fris en fruitig? Deze semi-zoete venkelsalade met grapefruit en sinaasappel is dan de perfecte aanvulling voor jouw barbecue. Heerlijk met noten en verse munt. Maar voor de liefhebber vindt je hier ook het recept voor een Italiaanse venkelsalade met watermeloen!


13. Huzaren salade

En tot slot een oud-Hollandse Huzaren salade met aardappel, augurkjes en mayonaise. Maak hem goed koud want dit is echt een favoriet van velen!


14. Kleine breekbroodjes

Deze kleine breekbroodjes zijn een geweldige aanvulling voor elk feestje! als voorafje, als bijgerecht. Lekker met roomboter of pesto. Ideaal om vleessappen mee ‘op te vegen’ en meer!


Tot zo ver 10x BBQ bijgerechten recepten! Hier kun je jouw barbecue feestje helemaal compleet mee maken! En ik vraag me af: wat is jouw favoriete bijgerecht voor de barbecue?

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago