Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon is op smaak gebracht met o.a. steranijs, venkelzaad en kaneel en dat geeft hem een geweldige smaakbeleving. Dit is een hartverwarmend recept voor dit koude voorjaar en eentje die je niet snel meer gaat vergeten.
Ik trek regelmatig rundvlees bouillon van rundvlees en botten, gewoonweg omdat dit super gezond voor je is. Daarnaast breng je zelf je bouillon op smaak met de gewenste hoeveelheid zout, kruiden, specerijen etc. Deze Chinese Rundvlees soep maak ik dan ook helemaal zelf door runderschenkel uit te koken met typische Chinese smaakmakers. Het vlees en de bouillon verwerk ik daarna tot een soep met gebakken Shanghai Paksoi (baby bokchoi) en gekrulde noedels. En het resultaat is zo ontzettend goed geworden, al zeg ik het zelf. Deze soep is overigens ook heel erg lekker om te serveren met plakjes Char Siu varkensvlees van de barbecue en serveer bijvoorbeeld met een gemarineerd ramen ei er als topping bij.
Wist je dat er achter het eten van Noodles een ware symboliek schuil gaat? Tijdens het Chinese nieuwjaar mogen ze nooit ontbreken op tafel en weerspiegelen ze een lang en gelukkig leven. Nog meer reden om deze verrukkelijke Chinese rundvlees soep met noodles op het menu te zetten. Maar daarnaast heb ik nog meer lekkere recepten met noodles voor je op de site staan. Wat dacht je van een heerlijke ramen met kip? Liefhebbers van wokgerechten kunnen aan de slag met het maken van Lo Mein Noodles. En deze Thaise mosselen met noedels zijn ook een heerlijk gerecht om van te smullen! Enjoy!
Wil je meer te weten komen over het Chinese nieuwjaar en de symboliek die achter de gerechten schuil gaat? Lees er hier dan meer over.
Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon is op smaak gebracht met o.a. steranijs, venkelzaad en kaneel. Serveer deze hartverwarmende soep met noedels en groente zoals shanghai paksoi.
Voor de Chinese runderbouillon:
Voor de rest:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je kunt bij stap 3 en 4 natuurlijk ook andere soorten groenten (extra) toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan paddestoelen, plakjes wortel, (gehalveerde) plakken rettich, of zelfs kleine roosjes broccoli.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese rundvlees soep met noodles en paksoi wilt gaan maken!
Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…
Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
We gaan weer 'Back To School' dus ik heb fantastische inspiratie voor in de broodtrommel.…
Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn…
Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…