Start de dag met een lach en een bord met havermout! Deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen is lekker zoet en geeft een goede basis voor elke dag!

Carrotcake havermoutpap als ontbijt

Het ontbijt is voor mij de gezelligste maaltijd van de dag. Samen met mijn dochter wordt ik zo rustig wakker en zij mag dan altijd kiezen wat we eten. Negen van de tien keer is dat ‘pap’! En een enkele keer zelfs wafels of pancakes. Maar als je zo vaak havermout maakt, dan is het natuurlijk wel belangrijk om lekker veel af te wisselen met smaakmakers. En deze carrotcake havermoutpap is een lekkere variatie met wortel en rozijnen! Yummmm!

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Nog meer havermoutpap recepten

Vond je deze carrotcake havermoutpap lekker? Dan hebben we nog meer lekkers in petto voor je! Wat dacht je van Havermoutpap met pindakaas en chocolade, of ga voor deze havermoutpap met warm rood fruit. De echte liefhebbers maken ook eens deze appeltaart-havermoutpap of een zomerse havermoutpap met rabarber en aardbeien! Dat wordt volop genieten van havermout ontbijtjes!


Print

Recept: Carrotcake Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Pap gemaakt van havermout is een lekker voedzaam ontbijt. Deze carrotcake havermoutpap is een heerlijk variatierecept met wortel en rozijnen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 250 ml plantaardige melk
  • 40 gr geraspte wortel
  • 12 eetlepels rozijnen
  • snufje kaneel
  • 4 halve walnoten
  • 1 el maple syrup

Instructions

  1. Stop de havermout in een klein kookpannetje en giet hier de plantaardige melk bij.
  2. Voeg de wortel, rozijnen en kaneel toe, roer het geheel even goed door en breng rustig aan de kook. Afhankelijk of je grove vlokken havermout (15 minuten) of fijne vlokken havermout (5 minuten) kook je het geheel tot deze carrotcake havermoutpap. Blijf tussentijds wel regelmatig roeren
  3. Haal van het vuur en schep de carrotcake havermoutpap in een kom. Top af met de walnoten en overgiet met de maple syrup. Serveer direct!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever een ‘baked oats’ variant van dit recept maken? Halveer dan de hoeveelheid melk en roer alle ingredienten door elkaar. Voeg nog 0.5 tl bakpoeder toe. Plaats in een ingevette kleine ronde bakvorm (ca 12 cm) en bak de carrotcake baked oats gedurende 25 minuten in een oven op 180 graden (165 hetelucht). Dan is het net een klein carrotcake taart!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt maken:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Pumpkin Pancakes

Het is het seizoen van de pompoen dus wij sluiten deze week af met een…

20 uur ago

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer…

2 dagen ago

Iers Sodabrood

Op 17 Maart is het St. Patricks Day en als er een gerecht is dat…

4 dagen ago

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

Soto Madura (Indonesische soep met rundvlees)

Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…

1 week ago