Of je worteltjes lust? En dan het liefst met een lekkere cake er om heen! Ik heb heel wat verschillende carrot cakes in mijn leven gegeten en besloot om een lekkere kookvideo voor deze worteltaart met jullie te delen.
Deze dame is een enorme liefhebber van cake maken en opeten. Niet voor niets vind je inmiddels zoveel cake recepten op deze site. En het artikel voor basis cake beslag maken is al jarenlang grote favoriet onder de lezers. Cake is er voor elk moment of gelegenheid van de dag. Alleen een goed recept voor carrot cake oftewel worteltaart maken ontbrak nog in mijn lijstje. Maar ook voor zelf carrotcake maken heb ik nu een overheerlijk recept in handen!
Rutger van de Broek was de winnaar van de allereerste editie van Heel Holland bakt! Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heeft hij een bakblog: Rutgerbakt.nl en diverse kookboeken of eigenlijk bakboeken op zijn naam staan. Naast de populaire Bakbijbel en Koekjesbijbel in de welbekende ‘bijbel’ serie van uitgeverij Carrera, is er nu ook zijn eigen bakboek Cakes, dat boordevol cakes staat! Dit recept voor Carrot cake komt hier ook uit evenals hele fijne baktips en variatierecepten voor zelf cake maken. Je koopt het ‘Cakes’ bakboek voor slechts €16.99 bij o.a. Bol.com.
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Dit overheerlijke recept voor carrot cake is werkelijk ieders favoriet. Voor op een verjaardag, voor bij de koffie, of gewoon tussendoor. Heerlijk smeuïg en boordevol mooie smaken en een beetje crunch. Worteltaart is een absolute topper!
Carrot cake beslag:
Om af te toppen:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betina
Bewaar de afgekoelde carrot cake zonder topping gerust op het aanrecht, verpakt in wat folie. Eenmaal besmeerd met de roomkaastopping dien je de worteltaart in de koelkast te bewaren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze carrot cake thuis wilt maken!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hoi Betty, ik zie dat het recept wat kleiner is dan het origineel. Heb je het naar eigen inzicht aangepast of zo uitgerekend? Ik wil deze erg graag maken maar ik vind de recepten van Rutger vaak erg zoet. Wordt het bij dit recept net zo zoet als het origineel, want dan weet ik dat en kan ik de hoeveelheid suiker minderen.
Hi Desiree,
ik weet niet hoe je erbij komt dat ik het recept het aangepast? Het is namelijk 1 op 1 het recept uit het Cakes bakboek van Rutger, die ik in deze post op review.
Naar mijn eigen mening is hij ook perfect qua zoetheid en ik hou zelf ook niet heel erg van zoete baksels. Groetjes, Betty
Moet de oven op boven-, en onderwarmte of hetelucht?
Het is maar net wat je wilt of wat je oven kan. Ik heb beiden temperaturen in het recept vermeld.