Zet vanavond eens wat anders op het menu, namelijk deze zomerse beef carpaccio salade met dunne plakjes rundvlees, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing. Een heerlijk voedzaam, low carb en glutenvrije salade om van te smullen!
Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing en veelal een kleine salade bovenop. Het gerecht werd oorspronkelijk bedacht in 1950 in Venetië en is inmiddels wereldwijd bekend als ‘beef carpaccio’. Deze carpaccio salade wordt als voorgerecht geserveerd en is hier bijvoorbeeld rond de feestdagen erg in trek. Maar op zomerse dagen maakt het ook een heerlijk low carb gerecht met vlees om van te smullen hoor! Je kunt carpaccio reeds voorgesneden in de supermarkt kopen. Maar je kunt bij de slager ook vragen om verse dunne plakken rundvlees voor je te snijden.
Officieel wordt carpaccio geserveerd met een dressing van mayonaise, Worcestershire saus, citroensap en melk. Maar je kunt hem ook maken met een rijke balsamico dressing! Het is juist het zoetje dat ik zo heerlijk vindt bij het vlees en de pittige rucola sla. Balsamico en Parmezaanse kaas gaan ook hand in hand samen want ik serveer het gerust erbij op de kaasplank. Ook lekker: gebruik eens basilicum pesto als dressing! Je kunt onderstaand beef carpaccio salade als complete low carb maaltijd serveren voor 1 persoon. Zeker als je bijvoorbeeld nog wat extra avocado of gegrilde groenten toevoegt (zie notes van het recept). Maar je kunt er ook twee kleinere porties van maken en serveren als voorgerecht voor twee personen.
Maar anno 2021 zijn er genoeg variaties op dit vlees gerecht hoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zalm carpaccio van dunne plakjes (sashimi) gerookte zalm? Of probeer eens deze Peruaanse tiradito met zalm en passievruchten. Onder de vegetariers is bijvoorbeeld een carpaccio van flinterdunne plakken (rode) biet een favoriet! Wat kan ik zeggen? Een carpaccio salade met of zonder vlees is een liefhebber van velen! Geniet dan ook van dit recept! PS. Wist je dat de beef carpaccio ook een geliefd voorgerecht voor tijdens het kerstdiner is? Zeker als je hier premium vlees voor gebruikt wordt het toch net even wat specialer.
Zet vanavond eens wat anders op het menu, namelijk deze zomerse beef carpaccio salade met dunne plakjes rundvlees, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing. Een heerlijk voedzaam, low carb en glutenvrije salade om van te smullen! Tip: vraag je slager om een mooi stuk runderlende in flinterdunne plakken te snijden.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Breid je carpaccio salade uit met nog meer groenten voor extra vulling en vitamientjes!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze beef carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…