Een lekkere croissant besmeert met Nutella klinkt je vast goed in de oren. Maar hoe vind je dan cruffins met Nutella klinken? Dat zijn croissant muffins met hazelnootpasta die je echt in een handomdraai op tafel zet. En ja, ook de (klein)kids kunnen prima dit recept maken!

Muffins van croissantdeeg maken

Jullie weten dat deze dame dol is op kant-en-klaar bladerdeeg of croissantdeeg uit het koelschap. Je zult het bij mij steevast in mijn koelkast aantreffen, want je kunt er zulke lekkere ontbijt recepten mee maken! Een cruffin is een food hybride waarbij je muffins van croissantdeeg gaat maken. Voordat je het deeg oprolt kun je het besmeren met bijvoorbeeld jam, boter & suiker, (room)kaas, of zelfs cruffins met Nutella maken! De cruffin is al jaren een grote favoriet in Amerika en het is een ‘broertje’ van de Cronut (croissant-donut) waar men gerust een halve dag in de rij gaat staan om er eentje te bemachtigen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik liever thuis deze croissant-muffins maak want die zijn kinderlijk makkelijk om te maken en staan supersnel op tafel!


Nog meer recepten met croissant deeg

Vind je deze cruffins met Nutella een geslaagde creatie geworden? Dan moet je zeker ook eens dit variatie recept voor croissantmuffins met lemoncurd en ricotta uitproberen! Zo lekker fris van smaak! Eerder maakte ik ook als eens Croiffles klaar, dat zijn wafels gemaakt van croissantdeeg! En iets zegt me dat jij die ook een keertje wilt gaan proberen! Maar ga je liever voor hartig? Dan doen deze supersnelle mini worstenbroodjes met knakworst het ook altijd heel goed op tafel of tijdens een borrel! Geniet dus heerlijk van recepten met croissantdeeg!


Recept video: Cruffins met Nutella maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Cruffins met Nutella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekkere croissant besmeert met Nutella klinkt je vast goed in de oren. Maar hoe vind je dan cruffins met Nutella klinken? Dat zijn croissant muffins met hazelnootpasta die je echt in een handomdraai op tafel zet. En ja, ook de (klein)kids kunnen prima dit recept maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 12 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 150 gr Nutella
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 1 ei, geklutst
  • poedersuiker
  • eventuele chocolade strooisels

Extra:

  • muffintray 6 stuks
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin vormpjes in met bakspray en zet apart.
  2. Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke stukken (volg de stippellijntjes). Druk met je vingertoppen de schuinediagonale stippenlijn dicht.
  3. Verdeel de Nutella over de drie lappen en smeer evenredig uit. Bestrooi het midden met gehakte hazelnoten.
  4. Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunne stukken deeg krijgt.
  5. Twist de stukken een voor een met je vingers en leg tegelijkertijd in een rondje draaiende in de vormen. (zie video). Duw het uiteinde in het midden een beetje naar binnen.
  6. Bestrijk elke croissant muffin royaal met geklutst ei. Plaats de muffintray in het midden van de oven en bak de ‘cruffins’ gedurende 10-12 minuten gaar.
  7. Verplaats de bakvorm daarna naar een rooster en laat de cruffins een paar minuten afkoelen in de vorm. Lepel ze daarna er uit en plaats op een bord. Verdeel er eventueel nog een paar extra hazelnoten overheen of bestrooi eventueel met wat chocolade strooisels. Bestuif lichtjes met poedersuiker en serveer direct! (Want een beetje warm zijn ze het allerlekkerst!).

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant muffins ofwel ‘Cruffins’ met Nutella wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago