Gevogelte Recepten

Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club

Ben jij wel eens bij The Streetfood Club in Utrecht geweest? Dan heb je waarschijnlijk wel eens hun Korean Fried Chicken geproefd! Dit gerecht is een favoriet van mij – en vele anderen- uit dit restaurant. En ik heb bij deze het recept voor de gefrituurde kip met kimchi van TSFC voor je, want ze hebben namelijk een eigen kookboek uitgebracht!

The Streetfood Club in Utrecht

Een van mijn favoriete restaurants in hartje Utrecht is The Streetfood Club aan het Janskerkhof! Deze tropische walhalla staat bekend om de kleurrijke aankleding, verrukkelijke streetfood gerechtem, maar ook cocktails en lekkere beats om je weekend mee in te luiden. Omdat afgelopen jaar de restaurants grotendeels gesloten waren zaten zij niet op hun vingers te wachten en brachten een kookboek gevuld met hun bekendste streetfood recepten uit! En als je fan bent van het restaurant, dan mag dit kookboek ook niet ontbreken op jouw plank thuis! Ik wil dan ook bij deze het recept voor de Korean Fried Chicken met jullie delen, want deze is inmiddels zo beroemd of berucht dat jij deze ook wilt proeven.

Zelf Korean Fried Chicken (K.F.C.) maken

ALs er een gerecht is dat ik steevast verorber als ik bij The Streetfood Club ben, dan is het wel hun Korean Fried Chicken (The K.F.C.)! Dat is een krokant gefrituurde kip met Koreaanse kimchi. Je kunt dit als los gerecht bestellen en dan eet je deze als appetizer of voorgerechtje met eetstokjes. Maar ook als late brunch bestel ik hier regelmatig The Korean waffles waarbij deze combinatie wordt geserveerd met, jawel, wafels en maple syrup. Dit recept staat overigens ook het kookboek. Maak je dit recept met verse eieren? Dan zul je er ongeveer 3-4 stuks van nodig hebben om tot 100 gram eiwitten te komen. De overgebleven eidooiers kun je prima gebruiken in een van deze recepten met overgebleven eidooiers.

Over The Streetfood Club – The Book

Maar even terug naar kookboek van TSCF in Utrecht dus! Een lekker dik, kleurrijk boek met heerlijke gerechten voor elke dag. Maak je favoriete recepten uit het restaurant zelf thuis na en geniet tevens van heerlijke cocktails die hier ook in voorkomen. Erg leuk vind ik de verschillende verhalen van de personeelsleden terug te lezen en hoe zij bij hebben gedragen aan de ontwikkeling en succes van The Streetfood Club. Het is hier werkelijk een grote happy family waarbij lekker eten centraal staat! Of je nu komt voor ontbijt, brunch, lunch, happy hour, streetfood gerechten uit Mexico, Peru, Azie of meer. Iedereen is dol op de kleurrijke keuken van TSFC, dus geniet er thuis zeker ook nog even lekker van. Van American Pancakes tot en met de Avo & Beans. Maar dus ook Korean fried chicken, Tacos d’elote en de Vietnamese Bahn Mi. My god ik krijg alweer trek als ik hier alleen al over schrijf… 🙂


Heb jij deze al in huis?

Benieuwd hoe de video voor het maken van TSFC Korean Fried Chicken er uit ziet? Bekijk deze video op mijn instagram kanaal!


Print

Recept: Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: uit The Streetfood Club – The Book
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Method: frituren
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gr mayonaise
  • 30 gr kimchisaus of kimchi base
  • 1 bosui
  • 100 gr tarwebloem
  • 100 gr eiwit (bijv. TwoChicks)
  • 100 gr pankow
  • 400 gr kippendijen
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf zout
  • 200 gr Koreaanse kimchi
  • (optioneel) waterkers, om te garneren.

Extra:

  • zonnebloemolie
  • grote (koeken)pan om te frituren
  • vleesthermometer, bijv. Thermapen
  • keukenpapier
  • vlees tang
  • spuitzakje, flacon of zip-lock zakje

Instructions

  1. Meng in een kommetje de mayonaise met de kimchisaus. Schep dit in het spuitzakje en zet apart. Snijd de bosui in dunne reepjes of ringetjes en stop in een kommetje. Zet ook apart. Beleg vast een bord met een paar velletjes keukenpapier en leg een snijplank met scherp mes klaar.
  2. Vul 3 diepe borden elk afzonderlijk met de bloem, eiwit en de pankow. Wentel de kippendijen door de bloem en klop het teveel af. Haal de kip vervolgens door het eiwit en tot slot wentel je ze door de pankow. Zorg dat alles royaal bedekt is met het kruim.
  3. Verhit de pan met daarin ca 2 cm zonnebloemolie en verhit dit tot 175 graden. Plaats met de tang voorzichtig de helft van de kippendijen in de olie en frituur ze aan beiden kanten goudbruin en gaar. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met de chilipoeder en zout. Breng de olie opnieuw naar 175 graden en frituur ook de tweede helft op dezelfde wijze.
  4. Snijd de kippendijen in repen van ca 1 cm dikte. Plaats op een (langwerpig) bord en verdeel hier de kimchi overheen. Knijp een puntje uit het zakje kimchi mayonaise en trek strepen over de kip heen. Garneer de Korean Fried Chicken met de bosuitjes en optioneel de waterkers. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Korean Fried Chicken van The Streetfood Club uit Utrecht!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago