Print

Recept: Broodje geraspte ei en avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Er gaat een nieuwe trend rond in foodieland en dat is een broodje met dus geraspte ei en avocado. Je leest het goed: je gaat hiervoor een gekookt ei raspen en serveert deze met geprakte avocado op toast met srirachasaus. Dit moet je gewoonweg proberen om het te kunnen begrijpen. En dan wordt het vast ook jouw nieuwe favoriet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. (+ koelen)
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • ½ avocado
  • ¼ limoen
  • 1 afbak broodje (bijv. Kampioentje)
  • optioneel: 1 tl mayonaise
  • srirachasaus
  • peper & zout

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met ruim water en plaats hier het ei in. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelmatige temperatuur en laat het ui 10 minuten doorkoken. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en afkoelen. Tip van Betty: Het beste is om het ei al eerder op de dag te koken en na het afkoelen minstens 1 uur in de koelkast te stoppen. Een goed koud ei raspt namelijk wat makkelijker.
  2. Lepel de avocado uit en plaats in een kommetje. Knijp de limoen uit en voeg het sap toe aan de limoen. Prak het geheel fijn en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak het afbakbroodje af in de oven. Check je verpakking voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Snijd het warme broodje doormidden.
  4. Smeer eventueel een beetje mayonaise uit over de snijvlakken. Lepel vervolgens de avocado er overheen.
  5. Pel het gekoelde ei en rasp deze met een fijne rasp uit over het broodje.
  6. Breng het broodje met geraspte ei op smaak met zout & peper en srirachasaus naar wens. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt voor dit recept ook toast maken van een dikke plak vers brood. Bak hem een paar minuten af in de oven, toaster of zelfs in een koekenpan.