Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten en zoveel verschillende smaakervaringen in een gerecht. Pure comfort food als je het mij vraagt. Ga dus lekker zorgeloos weekend in met deze bekende Indiase vegetarische bloemkool curry met aardappel. De liefhebber kan zelfs nog wat extra kikkererwten toevoegen aan de Aloo Gobi voor extra eiwitten.
Een Indiase vriendin van mij kookt regelmatig een variant van deze bloemkool curry met aardappel en tomaten. Het is werkelijk een van mijn favoriete gerechten met bloemkool geworden en door de jaren heb heb ik er zelf mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt aan de slag gaan met zelf een Garam masala kruidenmengel samen te stellen. Maar om te voorkomen dat je 7 kruidenpotjes slechts een paar keer gebruikt, kun je beter een Garam masala kruidenmix in de supermarkt halen. Deze Indiase curry wordt in de volksmond ook Aloo Gobi genoemd, want aloo betekent aardappel en gobi is het Indiase woord voor bloemkool.
In 2002 werd de film ‘Bend it like Beckham’ uitgebracht met actrices Parminder Nagra en Keira Knightley, over een Indiaas meisje dat wil doorbreken in damesvoetbal. De slogan van de film was dan ook niet voor niets: “Who wants to cook aloo gobi when you can bend a ball like Beckham?”
Serveer deze ‘Aloo Gobi’ bloemkool curry met aardappel bijvoorbeeld wat extra gekookte basmatirijst. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is de verfrissende yogurtsaus raita die de pittigheid ook een beetje remt en het gerecht in balans brengt. En natuurlijk maken we er nog wat (homemade) naanbrood bij voor de ultieme ervaring. Die gebruik je namelijk om wat curry mee te deppen en je dient als een soort ‘lepel’. Wil je eventueel nog een extra gerecht erbij maken met bijvoorbeeld proteine? Dan is deze kikkererwtencurry ook een aanrader. En ken je daarnaast ook de dit aardappel-doperwten bijgerecht genaamd ‘Aloo Mutter‘ al?
Check hier nog meer overheerlijke recepten uit de Indiase keuken!
Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool, stukken aardappel en tomaten. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring.
Extra:
Eet smakelijk!
Deze bloemkool curry met aardappels smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
View Comments
Ik had dit een keer gegeten als een restje bij iemand en die wist alleen dat het Indisch was.
Ik ben gaan googlenen en dit recept kwam het meest in de buurt van wat ik geproefd had, ik heb het gemaakt, alleen met licht kruimige aardappelen en een bakje tomato frito van Heinz.
Ik heb zitten smullen en had gelukkig veel te veel gemaakt, de volgende dag bleef er onverwachts een vriend eten en ook hij heeft zitten smullen.
Dank je wel voor het delen van dit heerlijke recept.
Eén fout van mij is dat de bloemkool iets te zacht was geworden, maar heerlijk!
Met vriendelijke groetjes, Jacqueline
Wat ontzettend leuk om te horen dit! Dank je wel en geniet er heerlijk van!
Ik zag het gerecht bij mijn plaatselijke vegan traiteur. Heb thuis jouw recept opgezocht en het gemaakt. Mijn man zei meerdere keren tijdens het eten hoe lekker hij het vond, en ik smulde er ook van. Dank voor het delen, lieve Betty!
Hi Luci,
superlief om te horen! Dank jullie wel en geniet er heerlijk van!
Ga deze voor de 2e keer maken met tandoori kip uit de oven, naar, en raita en natuurlijk, een heerlijke witte wijn Zin an!
Superleuk om te horen! Aloo Gobi is bij ons thuis ook echt een grote favoriet!
Eet smakelijk in ieder geval!
Hi Len,
dank je wel dat je het even aangeeft. De app pakt het niet helemaal goed zie ik, dus ik zal de zin even herschrijven zodat het wel goed berekend wordt.
Je gebruikt voor een 1x portie slechts een half blik van 400 gram - dus slechts 200 gram.
je mag meer toevoegen hoor, maar dan heb je best veel vocht dat je weer droog dient te koken