Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten en zoveel verschillende smaakervaringen in een. Deze week houden we dan ook een soort Indiase week op de blog en we trappen af met een vegetarische bloemkool curry met aardappel.
Een Indiase vriendin van mij kookt regelmatig een variant van deze bloemkool curry met aardappel en tomaten. Het is werkelijk een van mijn favoriete gerechten met bloemkool geworden en door de jaren heb heb ik er zelf mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt aan de slag gaan met zelf een Garam masala kruidenmengel samen te stellen. Maar om te voorkomen dat je 7 kruidenpotjes slechts een paar keer gebruikt, kun je beter een Garam masala kruidenmix in de toko halen. Deze Indiase curry wordt in de volksmond ook Aloo Gobi genoemd, want aloo betekent aardappel en gobi is het Indiase woord voor bloemkool.
Nog meer Indiase recepten om van te smullen!
Serveer deze bloemkool curry met aardappel, en bijvoorbeeld wat extra gekookte basmatirijst. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is de verfrissende yogurtsaus raita die de pittigheid ook een beetje remt en het gerecht in balans brengt. En natuurlijk maken we er nog wat (homemade) naanbrood bij voor de ultieme ervaring. Die gebruik je namelijk om wat curry mee te deppen en je dient als een soort ‘lepel’.
Check hier nog meer overheerlijke recepten uit de Indiase keuken!
Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool, stukken aardappel en tomaten. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Deze bloemkool curry met aardappels smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ik had dit een keer gegeten als een restje bij iemand en die wist alleen dat het Indisch was.
Ik ben gaan googlenen en dit recept kwam het meest in de buurt van wat ik geproefd had, ik heb het gemaakt, alleen met licht kruimige aardappelen en een bakje tomato frito van Heinz.
Ik heb zitten smullen en had gelukkig veel te veel gemaakt, de volgende dag bleef er onverwachts een vriend eten en ook hij heeft zitten smullen.
Dank je wel voor het delen van dit heerlijke recept.
Eén fout van mij is dat de bloemkool iets te zacht was geworden, maar heerlijk!
Met vriendelijke groetjes, Jacqueline
Wat ontzettend leuk om te horen dit! Dank je wel en geniet er heerlijk van!
Ik zag het gerecht bij mijn plaatselijke vegan traiteur. Heb thuis jouw recept opgezocht en het gemaakt. Mijn man zei meerdere keren tijdens het eten hoe lekker hij het vond, en ik smulde er ook van. Dank voor het delen, lieve Betty!
Hi Luci,
superlief om te horen! Dank jullie wel en geniet er heerlijk van!
Ga deze voor de 2e keer maken met tandoori kip uit de oven, naar, en raita en natuurlijk, een heerlijke witte wijn Zin an!
Superleuk om te horen! Aloo Gobi is bij ons thuis ook echt een grote favoriet!
Eet smakelijk in ieder geval!
Ziet er heerlijk uit, ik wil het recept dan ook gaan maken. Ik zie echter dat je het over 400 gram gepelde tomaten hebt, een half blik, maar een blik is toch 400 gram? De verwarring komt doordat wanneer ik het recept verdubbel staat er 800 gram tomaten, 1 blik maar dat zouden dan 2 blikken moeten zijn?
Hi Len,
dank je wel dat je het even aangeeft. De app pakt het niet helemaal goed zie ik, dus ik zal de zin even herschrijven zodat het wel goed berekend wordt.
Je gebruikt voor een 1x portie slechts een half blik van 400 gram - dus slechts 200 gram.
je mag meer toevoegen hoor, maar dan heb je best veel vocht dat je weer droog dient te koken