Ben jij ook fan van gerechten uit de Tex Mex keuken? We love it! En onze nieuwste ontdekking is de krokante tostada! Ultiem genieten en zeer geschikt als borrelhap of partyfood. Check nu de kookvideo voor tostada met pulled jackfruit!

Wat zijn tostada recepten?

Je kent ongetwijfeld al heel veel soorten Tex Mex recepten met tortilla wraps. Opgerold, opgevouwen en van softtaco’s tot buritto, fajita en enchilada’s. Maar de krokante tostada hoort hier uiteraard ook bij. Je zeg hem al (soort van) voorbij komen in het recept voor Huevo’s rancheros. Tostadas zijn in feite een gefrituurde of gegrilde (mais) tortilla, die je ook als een soort ‘cracker’ eet. Mijn favoriete beleg is bijvoorbeeld tostada met pulled jackfruit, pulled chicken of zelfs pulled pork, in ieder geval lekker zacht vlees voor bij die krokante tortilla. Met de kruidenmelanges van Santa Maria kun je in ieder geval van elke topping een waar Tex Mex feest maken.

Een krokante tostada maken

Door je krokante tostada eerst in te smeren met een romige spread, bijv. geprakte bonen, zure room of zelfs een beetje guacamole of salsa, blijven je losse stukjes topping er ook beter er op liggen, tijdens het opeten. Maar voor de rest kun je lekker je fantasie de vrije loop laten gaan qua vlees, vis, gevogelte of groenten, en natuurlijk diverse salsa’s, relishes en meer gebruiken om extra lagen met smaak aan te brengen. Check het uitgebreide assortiment van Santa Maria om hier jouw favoriete producten bij te vinden!

Kookvideo: Tostada met pulled jackfruit

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Tostada met pulled jackfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze krokante tostadas met pulled jackfruit zijn een overheerlijke vegetarische Tex Mex maaltijd! Je bakt de (mais) tortillas krokant in de oven of in de frituur en serveer met pulled jackfruit, kip of vlees voor een heerlijk hapje met guacamole en aangemaakte rode kool. Maak mini tostada’s voor het ideale borrelhapje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Tex Mex

Ingredients

Scale

Voor de pulled jackfruit:

 

Voor de tostada’s:

 

Topping:

Instructions

  1. Giet de blikken jackfruit af, spoel goed na onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Pluk met je vingers strips van het jackfruit. De harde delen kneus je met een plat mes.
  2. Pel en snipper de ui. Was de tomaat, snijd door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak hierin de uien glazig. Voeg de tomaten toe en bak mee gedurende 1-2 minuten. Schep hier vervolgens de pulled jackfruit doorheen en bak mee gedurende 4 minuten. Voeg de Santa Maria Taco seasoning mix toe samen met 100 ml water toe. Breng al roerende aan de kook en laat daarna, zonder deksel op de pan, in 5 minuten gaar en een beetje droog koken. Zet daarna het vuur laag om enkel warm te houden.
  3. Ondertussen maak je de guacamole: Lepel de avocado’s uit en blend deze helemaal fijn. Roer de Santa Maria Dip Mix Guacamole hier doorheen en zet minstens 10 minuten apart om alle smaken goed in de laten trekken.
  4. Snijd de kool in fijne sliertjes. Meng met het sap van 1 uitgeknepen limoen en breng op smaak met een beetje zout. Zet ook apart om te trekken. Vervolgens ga je de tostada’s maken:
  5. Frituur: Verhit 1 liter zonnebloemolie in een ruime pan. Grote tortilla’s bak je per 1 stuk. Mini tostadas kun je per 2-4 tegelijk bakken (afhankelijk van de grootte van de pan). Frituur ze 1 minuut of in ieder geval totdat de randen bruin beginnen te kleuren. Draai daarna om met een vork en frituur vervolgens de andere zijde lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. In de oven: Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel de tortilla’s over de bakplaat en kwast beide zijden in met een beetje olie. Bak 10 minuten in de oven, halverwege even keren. Laat daarna afkoelen.
  7. Smeer een beetje creme fraiche of guacamole als basis over de tostada’s. Lepel hier de pulled jackfruit overheen en werk af met een dot guacamole, aangemaakte rode kool en verse koriander. Serveer direct.

Buen Provecho! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de tostada’s ook ook een dag eerder bakken en dus voorbereiden. Bewaar afgekoelde tostada’s in een afgesloten en luchtdichte bak. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt gaan maken:

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago