Dit bekende belegde broodje met gebakken eendenborst en zoetzuur is een van mijn geliefde streetfood gerechten. Erg lekker om af te halen bij en lokaal Vietnamees restaurant voor de lunch, maar je maakt hem ook eenvoudig zelf thuis klaar! Het feit is we dat werkelijk alle smaken van Vietnam goed samen komen in dit krokante broodje Báhn Mì met eend.

Vietnamees broodje Báhn Mì met eend

Bánh mì is een broodgerecht uit de Vietnamese keuken. De basis is een soort stokbrood maar dan eentje die veelal een combinatie van rijst en tarwemeel heeft. Maar voor het gemak nemen wij hier gewoon en stokbrood of pistolets bij de bakken vandaan. Dit krokante brood wordt dan geserveerd met gebakken vleessoorten, zoetzuur en pickles, maar zeker niet te vergeten een speciaal Bahn Mi sausje van mayonaise, hoisinsaus, sriracha en andere Vietnamese smaakmakers. Dit is echt een verrukkelijk en op en top Vietnamees broodje Báhn Mì met eend.


Nog meer Aziatische Streetfood recepten

ALs je eenmaal dit Vietnamese stokbroodje met eendenborst hebt geproefd, dan kun je hem niet meer uit je hoofd zetten. Báhn Mì met eend is zo ontzettend lekker namelijk. Hier een grote favoriet voor een uitgebreide lunch, maar kan ook prima op de barbecue bereid worden. Daarnaast heb ik uiteraard nog veel meer Aziatische Streetfood recepten voor je op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook een deze Kimchi Fried Chicken (K.F.C.)van Restaurant The Streetfood Club. Wellicht heb je ook wel eens van de Japanse Okonomiyaki pannenkoek gehoord? Deze is ook fantastisch namelijk! En wat dacht je van deze overheerlijk gestoomde bao buns met buikspek? Geniet er heerlijk van dus!

Benieuwd hoe de video voor deze Bahn Mi Sandwich maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Bahn Mi met eend

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + tot 24 uur marineren
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 35 minuten (+ marineren)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met eend
  • Cuisine: Vietnamese keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr eendenborst filet
  • 1 potje Hoisinsaus (a 200 gr)
  • 10 gr geraspte knoflook
  • 10 gr geraspte gember
  • 5 el mayonaise
  • 2 el srirachasaus
  • 4 afbak pistolets
  • 1 potje Rilette van eend (190 gr)

Toppings:

  • 150 gr ‘Rauwkost op zoetzuur’ – met oa wortel en rettich
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, in dunne plakjes
  • verse koriander

Instructions

  1. Begin het liefst een avond van tevoren met het marineren van de eendenborst. Giet ⅔ van de hoisinsaus (ca 4 eetlepels) in een diep bord. Roer hier de gember en knoflook door. Dep het vlees droog en kerf met een scherp mes de vetlaag kruislings in banen van 1 – 1.5 cm. Leg vervolgens de eendenborst in de marinade en dek af. Laat tot 24 uur marineren in de koelkast (korter kan dus ook als je dit gerecht bijvoorbeeld als lunch wilt maken de volgende dag).
  2. Ongeveer een half uurtje voordat je wilt serveren (de volgende dag) zet je alvast alle toppings klaar in kommetjes. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht).
  3. Maak nu een mix met de overgebleven hoisinsaus om de broodjes mee te kunnen besmeren. Meng per 4 broodjes hiervoor: 5 el mayonaise + 2 el hoisinsaus + 2 el srirachasaus door elkaar in een kommetje. Snijd de pistolets door en besmeer alle helften met een eetlepel van de saus. Plaats de pistolets op een bakplaat, met de snijkant naar boven en bak de broodjes gedurende 8 minuten in de oven.
  4. Verwarm een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Haal de eendenborst uit de marinade en leg met het vetlaagje omlaag in de pan. Het vet zal dan als eerste smelten namelijk en dat is ideaal voor het bakken van de eendenborst. Bak aan beiden kanten bruin en verlaag dan het vuur naar middelmatig en blijf onder regelmatig keren de eendenborst bakken. Houdt ongeveer 6-7 minuten per kant – dus 13 minuten totaal aan voor de baktijd. Tip van Betty: lepel in de laatste paar minuten een beetje van de marinade over de eendenborst en bak nog even mee. Dat zal de borst ook mooi karameliseren. Haal vervolgens uit de pan en laat eventjes rusten alvorens in dunne plakken te snijden.
  5. Ondertussen haal je de pistolets uit de oven en verdeel ze over 4 bordjes (of een serveerschaal). Lepel een flinke eetlepel van de eenden rilette op enkel de onderste helften van de pistolets. Hier verdeel je vervolgens ook de plakken gebakken eendenborst overheen.
  6. Beleg nu elk broodje met achtereenvolgens een flinke eetlepel van de zoetzure wortel & rettich mix. Dan wat plakken komkommer en top af met de koriander en rode peper. Leg de bovenste helft van de pistolets er op en druk iets aan. Serveer de Bahn Mi direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor een stok broodjes met gebakken eendenborst – ofwel de Vietnamese Báhn Mì met eend.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago