Lunch recepten

Bagel met kipfilet, avocado en alfalfa

Na een ochtend werken achter de computer, kijk ik altijd met plezier al uit naar de lunch! Een voedzame lunch wel te verstaan, want daarna dien je vol energie weer aan het werk te gaan. Ik combineerde mijn lunchfavorieten van dit moment tot een ware bagel met kipfilet, avocado en alfalfa en geloof me: deze ga jij ook heerlijk vinden! Is het al lunchtijd?

Lunchen met bagels met kipfilet en avocado

Persoonlijk eet ik liever brood bij de lunch dan bij het ontbijt. Daarom zul je hier op de website ook verschillende lunchrecepten met brood terug vinden. Van een clubsandwich tot bijvoorbeeld hartige scones met kaas. Maar een van mijn andere favorieten is een vers afgebakken bagel met kipfilet en avocado bijvoorbeeld. In plaats van roomkaas kun je ook hummus gebruiken. En als je de kipfilet ook nog eens vervangt door een vegetarisch of zelfs vegan alternatief dan heb je helemaal een verantwoord broodje te pakken. Ben jij ook zo dol op bagels?

Nog meer Lunch recepten met bagels en brood

Ga jij liever voor een lunch met bagels? Beleg hem dan ook eens met parmaham en roomkaas. Dat is echt een gouden combinatie. Ook lekker is deze bagel met homemade tonijnsalade. Onze Nanda ging zelfs nog een stapje verder en maakte een gezondere ‘Tuna Melt’ lunch bagel. En daarnaast is onderstaand recept voor een bagel met kipfilet, avocado en alfalfa dus ook een heerlijke aanvulling hierop! Wil jij liever zelf broodjes maken voor de lunch? Check hier maar liefst 15x recepten voor diverse deeg voor bolletjes en broodjes. Als je het deeg na het ontbijt in elkaar kneed, kun je tegen de lunch genieten van vers gebakken brood!


Print

Recept: Bagel met kipfilet, avocado en alfalfa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een recept voor een voedzame lunch met groenten. Ik combineerde mijn lunchfavorieten van dit moment tot een ware bagel met kipfilet, avocado en alfalfa en geloof me: deze ga jij ook heerlijk vinden! Je kunt de bagel besmeren met roomkaas of hummus, net wat jij wilt. En daarbij kun je ook kiezen of je voor gewone of een ‘vegetarische’ kipfilet gaat. Enjoy!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bagel
  • 2 el hummus naar keuze
  • rucola sla
  • 4 plakjes (vegetarische) kipfilet brood beleg
  • 1 dikke plak vleestomaat
  • ½ avocado
  • alfalfa

Instructions

  1. Verwarm de bagel even kort in de oven. Check hiervoor de verpakking voor juiste temperatuur en bereidingstijd.
  2. Snijd de bagel doormidden en smeer de hummus uit over beide helften. Verdeel op de onderste helft de rucola en leg hier de plakjes kipfilet overheen.
  3. Vervolgens leg je de plak tomaat en avocado er op. Prak desnoods de avocado een beetje met een vork. Top af met de alfalfa en de bovenste helft van de bagel. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: in plaats van de hummus kun je ook (zuivelvrije) roomkaas gebruiken. De plakjes kipfilet zijn ook eenvoudig te vervangen door een vegetarisch of zelfs vegan alternatief. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bagel met kipfilet, avocado en alfalfa

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago