Print

Recept: Bagel met kipfilet, avocado en alfalfa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een recept voor een voedzame lunch met groenten. Ik combineerde mijn lunchfavorieten van dit moment tot een ware bagel met kipfilet, avocado en alfalfa en geloof me: deze ga jij ook heerlijk vinden! Je kunt de bagel besmeren met roomkaas of hummus, net wat jij wilt. En daarbij kun je ook kiezen of je voor gewone of een ‘vegetarische’ kipfilet gaat. Enjoy!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bagel
  • 2 el hummus naar keuze
  • rucola sla
  • 4 plakjes (vegetarische) kipfilet brood beleg
  • 1 dikke plak vleestomaat
  • ½ avocado
  • alfalfa

Instructions

  1. Verwarm de bagel even kort in de oven. Check hiervoor de verpakking voor juiste temperatuur en bereidingstijd.
  2. Snijd de bagel doormidden en smeer de hummus uit over beide helften. Verdeel op de onderste helft de rucola en leg hier de plakjes kipfilet overheen.
  3. Vervolgens leg je de plak tomaat en avocado er op. Prak desnoods de avocado een beetje met een vork. Top af met de alfalfa en de bovenste helft van de bagel. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: in plaats van de hummus kun je ook (zuivelvrije) roomkaas gebruiken. De plakjes kipfilet zijn ook eenvoudig te vervangen door een vegetarisch of zelfs vegan alternatief.