Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.
Je bent de afgelopen jaren ongetwijfeld wel eens vaker de term notenpasta of notenboter tegengekomen in mijn recepten. Met name tijdens het ontbijt vind ik het heerlijk om een lepeltje pindakaas als topping te gebruiken, maar ook dikwijls amandelpasta of cashewboter. Ik kreeg dan ook geregeld de vraag waar ik deze pasta koop en of je hem wellicht ook zelf kan maken. Hieronder heb ik dan ook een video voor jullie gemaakt waarbij ik zelf aan de slag ga met 5x notenpasta recepten!
We beginnen bij de basis voor zelf pindakaas, amandelpasta, pecannoten pasta, cashewboter en macadamia pasta maken. Maar bij elk van deze smeerbare noten toppings kun je ook een lekkere variatie en bijvoorbeeld crunch aanbrengen waardoor je echt geweldig en gezond broodbeleg maakt voor iedere dag! Denk aan rode peper, witte chocolade, Oreo Cookies maar ook dadels en kaneel! Varieer er dus gerust op los!
Zien deze 5 verschillende notenpasta’s er niet geweldig uit? Op deze website zul je ook het recept voor zelfgemaakte hazelnootpasta a.k.a. Nutella tegenkomen. Maar binnenkort vind je hier ook een echte Kinder Bueno pasta terug. Je kunt vervolgens deze en onderstaande pindakaas, amandelpasta, cashew notenboter etc gebruiken in heerlijke recepten. Zoals dit havermout taartje met chocolade. Of als binding voor de granolataart bodem! Deze 5x notenpasta zijn ook heerlijk als topping over je overnight oats of havermoutpap recepten. Daarnaast zijn deze 20x pindakaas recepten zijn ook om van te smullen!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer. Met deze 5 variatie recepten voor noten pasta gemaakt van pinda’s, pecannoten, macadamia, amandelen en cashewnoten geef ik je tevens heerlijke smaakcombinaties zoals, rode peper, witte chocolade, oreo cookies en dadels & kaneel. Varieer er gerust op los dus!
(* denk aan pinda’s, walnoten, pecannoten, macadamia noten, cashewnoten, hazelnoten – maar een mix van 2 of 3 soorten kan ook.)
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Variatierecepten met notenpasta maken :
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze 5x notenpasta recepten wilt gaat maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Super eenvoudig en heeeeel lekker.
Ik heb de pittige cashewpasta gemaakt, waanzinnig lekker
Hoi Betina,
Heerlijk hoor notenpasta's!
Ik wil macadamiapasta maken om een (verlengde) vasten te breken en om tussendoor low carb high fat te snacken soms ;) Vaak is het uitverkocht waar ik het koop.
Moeten de noten perse gebakken worden of kunnen ze ook in de olie - ik gebruik macadamiaolie - opgewarmd worden?
M.a.w. is er een functie in het bakken?
Groet,
Sylvie
Hi Sylvie,
dank je wel voor je bericht en niets moet hoor!
Het is wel zo dat gebakken (of gebrande) noten veel meer smaak hebben dan ongebrand of raw.
Dus ga er gerust mee aan de slag en oordeel zelf. Eet smakelijk in ieder geval!