De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab, Bibimbap, Bulgogi en meer. Maar wat zijn nou typische Koreaanse Bijgerechten om te serveren bij (gegrild) vlees, Koreaanse soepen en meer. Ik verzamelde maar liefst 5 recepten hieronder die je eigenlijk overal wel bij kunt serveren.
Populaire Koreaanse bijgerechten zijn bijvoorbeeld gemarineerde spinazie (sigeumchi) en koolrabi blokjes (kkakdugi). Maar ze maken ook de lekkerste groente gerechten van aubergine (gaji), hele pepers (gochu), tauge (sukju), kool (beachu), courgette (hobak) en meer. Door elke marinade een klein beetje anders te maken, wel of geen peper toe toe voegen, of door groenten zelfs te fermenteren worden dit heerlijke afzonderlijke gerechten die elke Koreaanse maaltijd goed aanvullen. Of je nu vlees, soep of rijst serveert.
De eerste 3 recepten zijn overigens afkomstig uit de Bijbel van de Koreaanse Keuken van Myang-Ki Min en Sanh-Ah Yoo. Lees mijn complete boekreview hier terug.
Hou je meer van pittige Koreaanse gebakken reepjes aubergine? Probeer dan zeer zeker ook eens dit recept voor Gaji Bokkeum.
De Koreaanse gefermenteerde groenten hebben jullie de afgelopen jaren al regelmatig voorbij zien komen hier op de website. Ik kan me het leven niet meer zonder bedenken want ik serveer dit het liefst overal bij. Daarom mag de bekendste: Beachu Kimchi met Chinese kool dan ook niet ontbreken in dit lijstje met 5x Koreaanse bijgerechten (Banchan).
Er wordt met name kort-korrelige rijst gegeten in Korea en deze kun je eenvoudig koken in een pan of rijstkoker. Bij de Toko vind je Koreaanse rijst in de schappen, maar in de supermarkt ga je eerder op zoek naar sushi rijst (voor maken van poke bowl) of arborio rijst (voor maken van risotto).
De bereiding van Koreaanse rijst is vrij eenvoudig: per persoon houd je 75 gram ongekookte rijst aan. En voor water toevoegen is de algemene regel dat de rijst 1 cm (vingerkootje) onder water dient te staan. Gebruik je een rijstkoker dan staan hier vaak de maten en hoeveelheden al op aangegeven.
Tot zo ver 5 verschillende Koreaanse Bijgerechten om te maken. Serveer ze gerust bij Koreaanse soepen, zoals deze zeewiersoep. Maar ze zijn ook heerlijk met Bulgogi, Kimchi Jiggae en nog veel meer lekkere andere gerechten uit de Koreaanse keuken.
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van een van deze vijf Koreaanse Bijgerechten – ook wel ‘Banchan‘ genaamd.
Dit artikel bevat affiliate links naar bol. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…