Heb je deze zomer een beetje heimwee naar Italie? Geen zorgen, want op deze site vindt je genoeg Italiaanse recepten om van te smullen. Zoals deze zoete risotto taart met rozijnen en pijnboompitten. Niet mierzoet of zo, maar met een klein vleugje cognac om het leven even extra te vieren. Ga jij hem ook maken?
Het recept voor deze zoete risotto taart is afkomstig uit het De Smaak van Italie Magazine nr. 98. Ik had hem ooit uitgeknipt en in mijn dikke receptenboek bewaard. Na lang wachten heb ik hem dan eindelijk een keertje teruggevonden en gemaakt. Nu kan ik eerlijk zeggen dat deze taart zeker vaker op het menu gaat komen en dat dit ook een zeer geslaagde taart voor de feestdagen gaat zijn! Lekker voor bij een goede espresso en zowel warm als koud te serveren! Tijdens het bakken scheidt de taart zich in twee lagen. Namelijk een ‘bodem’ van risotto rijst, rozijnen en pijnboompitten en daarbovenop een soort romige flan of pudding laag. Het is zo’n fantastisch dessert geworden en je kunt zelfs nog meer variëren door de rozijnen en pijnboompitten te vervangen door noten of gekonfijte vruchten.
In Italie zijn de dol op het maken van zoete baksels, taarten en dolci om van te smullen. Als nagerecht of gewoon tussendoor. Er is altijd nog wel een gaatje over voor zoete Italiaanse lekkernijen. Zo ben jij vast al bekend met de tiramisu, de Italiaanse klassieker met lange vinger, koffie en mascarpone. Maar wist je dat deze Sbrisolona koek ook een absolute lekkernij is voor bij de koffie. In Italie worden de seizoensvruchten vaak verwerkt tot jam en dan komen deze crostata’s weer heel goed van pas. Wist je dat ricotta kaas overigens ook vaak wordt gebruikt om zoete kaastaarten van te maken? En nu mag je deze zoete risotto taart ook toevoegen aan het lijstje met verrukkelijke Italiaanse dolci.
Deze zoete risotto taart met rozijen en pijnboompitten is op en top Italiaans! Niet mierzoet maar wel met een klein vleugje cognac om het leven even extra te vieren. Ik heb zelf nog extra gewelde rozijnen en pijnboompitten toegevoegd, maar je kunt dit ook achterwege laten of vervangen door bijv. noten of gekonfijte vruchten.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse zoete risotto taart met rozijnen en pijnboompitten wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…