Het zal wel komen door de zomervakantie en de soms hete dagen, maar hier thuis hebben er diverse burgers op het menu gestaan. Zo ging ik nu eindelijk eens burgers maken van gegrilde kipfilets met gepekelde uien en die waren fantastisch! Iets zegt me dat jij deze gegrilde kipburgers ook wilt gaan maken! Bij deze het recept dus!

Burgers met gegrilde kip filet maken

Voor het grillen van je kipfilets heb je uiteraard een goede grillpan benodigd. Deze maakt namelijk die prachtige grill strepen op je vlees en doorgesneden burger broodjes. Daarnaast is het noodzaak dat je de kipfilets in dwarse plakken snijd van gelijke dikte. Zo is elk stukje kip rond dezelfde tijd gaar en het verkort ook nog eens de baktijd. Beleg je broodje met de plakken gegrilde kip, sla, kaas, tomaat en pickles. Ik heb gekozen voor mijn gepekelde rode uien want die zijn gewoonweg fantastisch! Eens kijken hoe ver jouw mond open kan om hier een hap uit te nemen 🙂

Wil jij ook zo’n mooie BK Superior Triply Grillpan aanschaffen? Hij is geschikt voor alle warmtebronnen en staat garant voor jarenlang bakplezier. Ik vertel je er graag meer over in dit artikel over het aanschaffen van pannen voor het leven.

Lekkere burger recepten om van te smullen

Nu zijn deze burgers met gegrilde stukken kip natuurlijk een geweldig lunch of diner om van te smullen. Maar wist je dat wij nog meer veel meer lekkere burger recepten op de website hebben staan? Zo vertel ik je in dit artikel alles over het maken van de klassieke hamburger samenstellen en openen deze burgers in tomatensaus letterlijk al je smaakpapillen. Uiteraard gaan onderstaande gegrilde kip burgers ook tot een van je favorieten behoren. Daarnaast vind je ook heel veel vegetarische inspiratie terug, zoals deze Pompoenburgers en deze knalgroene spliterwten burger van onze Nanda. Dat wordt dus lekker smullen van burgers!


Print

Recept: Gegrilde Kip Burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het zal wel komen door het heerlijke weer van de afgelopen weken, maar hier thuis hebben er diverse burgers op het menu gestaan. Zo ging ik nu eindelijk eens burgers maken van gegrilde kipfilets met gepekelde uien, sla, tomaat en kaas. En die waren fantastisch! Iets zegt me dat jij deze gegrilde kipburgers ook wilt gaan maken! Bij deze het recept dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + 1 uur marineren
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 4 burgers 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 hele kipfilets
  • 200 ml karnemelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 4 luxe burger broodjes
  • 1 little gem
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakken kaas
  • gepekelde uien

Extra:

  • mayonaise
  • barbecuesaus of ketchup
  • zonnebloemolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Snijd elke kipfilet overlangs door in 4 dunne plakken. Zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde dikte hebben. Stop in een kom en giet hier de karnemelk bij. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en peper en roer goed door. Laat afgedekt 1 uur marineren op het aanrecht. (voor de volgende stappen moet de kip niet te koud zijn namelijk).
  2. Ondertussen snijd je de burgerbroodjes door. Rooster deze volgens de gebruiksaanwijzing. TIP van Betty: Besmeer de snijvlakken met boter en grill deze in de grillpan tot je mooie strepen krijgt – wel altijd de pan invetten met een beetje olie.
  3. Pluk de blaadjes van de little gem, spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de tomaat in 8 dunne plakken.
  4. Haal de stukken kip uit de karnemelk en dep deze goed droog. Kwast de bovenzijde in met zonnebloem olie en breng op smaak met een klein beetje extra zout & peper.
  5. Verwarm (opnieuw) de grillpan en kwast deze in met een beetje olie, leg hier de kipfilets in met de gekruide kant omlaag. Grill deze zijde tot je mooie bruine grillstrepen krijgt (ca 2 minuten). Ondertussen kwast je de nu bovenzijde ook in met een beetje zonnebloem olie en breng ook op smaak met zout & peper. Gebruik een siliconen tang om de kipstukken om te draaien en grill ook de andere zijde tot je bruiine grilstrepen krijgt.
  6. Besmeer de onderste helften van de broodjes met mayonaise. Leg hier vervolgens 2 blaadjes little gem op en verdeel 3 stukken gegrilde kip per burgerbroodje. Leg hier direct een plak kaas op met 2 plakken tomaat. Verdeel vervolgens naar wens gepekelde uien er overheen.
  7. Besmeer de bovenste helften van de broodjes met BBQ saus (of ketchup) en plaats deze bovenop. Zet de broodjes eventueel vast met een prikker en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gegrilde kip burgers.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago