Het is weer een #MeatlessMonday en speciaal voor vandaag maakte ik deze zoete aardappel koekjes, ook wel ‘latkes’ genoemd, met boerenkool, zure room en Parmezaanse kaas. De aardappelkoekjes lijken op rösti, maar ook op hartige pannenkoekjes door de bloem en eieren die erin verwerkt zijn.
Je kunt deze zoete aardappel koekjes serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij vlees of vis. Maar ze zijn best machtig dus voor ons was dit meer dan voldoende als vegetarisch hoofdgerecht. We hielden zelfs nog iets over!
Latkes, oftewel zoet aardappel koekjes, vinden hun oorsprong in de Joodse keuken. Traditioneel worden ze niet met zoete aardappel gemaakt, maar met de gewone aardappel variant (check hier het basis recept van Betty) en ze hebben dus heel veel weg van rosti of aardappel pannenkoekjes. De zoete aardappel leek mij juist heel lekker en is een tikkeltje gezonder. Ik serveerde de zoete aardappel koekjes met zure room en Parmezaanse kaas, maar je kunt de kaas eventueel ook vervangen door plakjes zalm. Je kunt de latkes zowel warm als koud serveren. Persoonlijk vond ik de warme variant iets lekkerder.
Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten met zoete aardappel? Naast deze latkes maakten wij eerder ook deze Gepofte zoete aardappel Tex Mex style en deze Taco’s met zoete aardappel. Beide heerlijke aanraders! En wist je dat je van kliekjes zoete aardappel vaak ook nog hartige zoete aardappel wafels kunt maken? Check hier nog veel meer recepten met zoete aardappel! Eet smakelijk alvast!
Vandaag maakte ik deze zoete aardappelkoekjes, ook wel ‘latkes’ genoemd, met boerenkool, zure room en Parmezaanse kaas. De aardappelkoekjes lijken op rösti, maar ook op hartige pannenkoekjes door de bloem en eieren die erin verwerkt zijn.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor zoete aardappel koekjes (ofwel Latkes) wilt gaan maken!
Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…
Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…
Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…
De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…
Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…
View Comments
Hoi Betty, deze aardappelkroketjes lijken mij heerlijk, maar , als ik het goed heb, is er nu geen verse boerenkool, heb jij hiervoor diepvries boerenkool gebruikt? Ik hoor het graag,