Als er een (gezonde) tussendoortje is dat iedereen ter wereld inmiddels wel kent, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen en bloem geeft je een lekkere powerboost en is best gezond want het bevat lekker veel vezels! Het is snel en eenvoudig te maken met behulp van een blender en je vriest de plakjes ook gewoon in. Ziezo, altijd een gezond tussendoortje paraat!
Eet regelmatig bananen want bananen zijn gezond! Ze zitten boordevol voedingsvezels en onder andere kalium tegen een hoge bloeddruk. Ze zijn vullend en ideaal als ‘zoetmakertje’ in bakrecepten, waardoor je aanzienlijk minder suiker hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Dit bananabread recept is een ideaal tussendoortje en het is ook nog eens glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en bevat geen roomboter of gewone bloem. Het past zelfs in een Voedselzandloper dieet en als je bijv. amandelmeel zou gebruiken dan kun je het zelfs in een low carb dieet toepassen. Dit heerlijke tussendoortje is zelfs favoriet van menig diëtist.
Bananabread is eenvoudig en snel te maken. Het is echt een van mijn favoriete snacks van dit moment. Probeer dus gerust onderstaand recept uit of een van mijn vele bananenbrood variatie recepten. Weet je dat bananen en havermout trouwens ook heel goed geschikt zijn om bananen ontbijtmuffins van te maken? En wat dacht je van overrijpe bananen gebruiken als zoetmiddel en binding voor het maken van baked oats recepten?! Dat wordt lekker smullen dus!
Wil je ook de receptvideo van dit recept bekijken? Neem dan een kijkje op het Youtube kanaal!
Als er een lekker en gezond tussendoortje is dat wij graag maken, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van overrijpe bananen is lekker natuurlijk zoet van smaak, zonder geraffineerde suikers, zit boordevol vezels en mineralen en geeft je een lekkere powerboost!
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf bananabread wilt gaan maken zoals wij regelmatig doen in Betty’s Kitchen
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…