Heb je trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met de bekende Italiaanse vleeswaren: spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, rucola sla, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!

Spianata Romana op een pizza

Hoewel ik regelmatig vegetarische groentepizza’s op het menu zet, had ik afgelopen week lekker trek in een pizza met vlees! Je kunt namelijk vrijwel elke vleeswaren als topping voor pizza gebruiken, dus ging ik aan de slag met spianata romana op een pizza. Deze gedroogde worst wordt gekenmerkt door zijn lange ovale vorm en stukjes peperkorrels die je goed ziet zitten. Ik vind het een van de lekkerste Italiaanse vleeswaren voor op de borrelplank, maar op een pizza doet hij het dus ook heel goed!

Pizza’s met vlees topping

Naast deze pizza met spianata romana heb ik nog meer pizza’s met vlees topping voor jullie op de site staan. Meatlovers en visliefhebbers hoeven zich geen moment te vervelen met bijvoorbeeld deze pizza rolls met parmaham en mozzarella. Tijdens een zomerse borrel is deze speltpizza met zalm ook een aanrader. Bak hem simpelweg op de plaat en snijd in vierkantjes zodat je hem makkelijk uit de hand kunt eten. Ook lekker is deze pizza met tonijn en ui en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen waarom pizza mijn ultieme guilty pleasure is?!


Print

Recept: Pizza met Spianata Romana

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met een bekende Italiaanse vleeswaren, namelijk de spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 20 minuten,
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 sauslepels tomatensaus
  • 80 gram Spianata Romana
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 gele paprika
  • 8 zwarte olijven (met pit0
  • handje rucola sla
  • verse oregano
  • snuf vers gemalen zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht)
  2. Maak het pizzadeeg volgens het recept of haal simpelweg je groente pizza uit de verpakking.
  3. Lepel de tomatensaus over de bodems en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  4. Verdeel de spianata romana over de pizza’s. Leg ze een beetje krullend of half opgerold neer. Scheur vervolgens de mozzarella aan stukken en verdeel er overheen.
  5. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel deze over de pizza. Top tot slot af met de olijven en een flinke snuf peper.
  6. Bak de pizza’s in de oven gedurende 10 -12 minuten. Na het verdeel je er alleen nog wat rucola overheen, snijd in punten en  serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt ook zelf aan de slag met een groente bodem van rood pizzadeeg! De bereidingstijd wordt dan 1 uur langer ivm rijzen van het deeg.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pizza met spianata romana wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago