Gevogelte Recepten

Zeewier Pasta met Pittige Kip en Broccoli

Ik ben weer iets nieuws tegengekomen en moest dat zeker even delen met jullie: Zeewierpasta oftewel pasta gemaakt van zeewier. Het klinkt misschien gek, maar ik heb er een heerlijke avondmaaltijd van gemaakt, dus ik deel graag ook het recept voor deze zeewier pasta met pittige kip en broccoli. Rijk aan proteïne en goede nutriënten.

Pasta gemaakt van zeewier

Vandaag de dag zijn er zoveel nieuwe ingrediënten om pasta van te maken, dat zelfs gluten gevoelige buikjes (zoals de mijne) prima aan hun trekken kunnen komen. Zo worden er tegenwoordig pasta’s gemaakt van bonen, linzen, quinoa en met de meest recente ontdekking: zeewier uit de Connemara streek in Ierland. Ik krabte mij nog wel even achter mijn oren toen ik de blauwe zak van het merk ‘Seamore’ vond. Dat gitzwarte zeewier zag er nogal vreemd uit en ik was bang dat de zilte smaak van de zee heel erg zou overheersen in dit zeewier pasta met pittige kip gerecht. Maar dat viel dus reuze mee!

Zeewierpasta is 100% glutenvrij en vezelrijk

Na het koken veranderd de zeewierpasta in een brede bruin/groene tagliatelle met een zachte smaak. Het deed werkelijk niet onder voor gewone pasta, al merk ik wel meer een bite. Wist je dat zeewier ook goede nutriënten bevat en daarnaast is deze pasta 100% glutenvrij en vezelrijk! Maak er dus gerust dit recept voor zeewier pasta met pittige kip en broccoli mee en laat me weten wat jij er van vindt. Ook lekker als je van pittige kip houdt: roti plaat met kip masala of dit recept voor kip piri piri met rijst.


Print

Recept: Zeewier Pasta met Pittige Kip en Broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat zeewier een gezond, vezelrijk en glutenvrij alternatief voor pasta is? Maak er bijvoorbeeld dit recept voor zeewier pasta met pittige kip en broccoli van en proef het zelf eens!

Ingredients

  • 40 gram Seamore zeewierpasta
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 el. soja saus
  • 1 -2 tl. sambal
  • 350 gram broccoli roosjes
  • slagroom of kookroom
  • olie om mee te wokken

Instructions

  1. Week de zeewierpasta (of breng aan de kook) volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de kipfilet in stukken en doe in een kom. Pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn. Meng samen met de sojasaus en sambal door de kipfilet. Zet apart.
  3. Snijd eventuele broccoli roosjes in kleinere stukken. Breng de broccoli in ruim kokend water, met een snufje zout aan de kook, gedurende 12 minuten, en giet daarna af.  Mocht je een stoominzet hebben, dan kun je de broccoli zelfs beter gaar stomen want dan blijven er meer vitamines behouden.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip rondom aan en gaar. Breng op smaak met zout & beetje peper. Zodra de kip gaar is,  voeg je afgegoten zeewierpasta toe en giet een scheutje room in de wok. Roerbak nog even goed door en serveer de zeewierpasta met kip in een diep bord. Serveer hier de broccoli bij.

Eet smakelijk!

 

 

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heerlijk recept, wordt een blijvertje. Had zelf nog pinda's toegevoegd voor de extra bite. ?

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

13 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago