**********************************************************************************************

Dit restaurant is inmiddels gesloten. Check hier de review het vernieuwde Tiger Mama restaurant.

*********************************************************************************************

Kijk hem zitten, die vent van mij. Met een Whiskey Sour voor zijn neus en een Aziatisch 10-gangen menu bij Restaurant Opium in Utrecht. Dit restaurant is al jaren een begrip in Utrecht en bestaat deze maand maar liefst 10 jaar.

En dat wordt gevierd met een parade van Aziatisch hapjes en klassiekers die de afgelopen 10 jaar op de kaart stonden. Speciaal voor dit jubileum schoven wij weer aan voor een heerlijke hapjes en diverse drankjes. Want ook voor cocktails, met een Aziatische twist weliswaar, ben je bij Opium aan het juiste adres.

Restaurant Opium vind je in Utrecht aan de Voorstraat. Zoals de naam je al doet vermoeden is dit een Aziatisch restaurant. Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Je komt op de menu kaart zowel gerechten uit Japan en Thailand tegen, maar ook China en Indonesie. De smaken lopen aardig uiteen en sommige traditionele gerechten worden in een nieuw hedendaags jasje gestoken, met dikwijls non-aziatische invloeden. ‘Fusion Cooking’ noemt men dat ook wel. Ik vind het met name gewoon erg lekker. En Dylan, met zijn Indonesische roots, al helemaal.

Opium Cocktail Bar

Van die verschillende wereldkeukens krijg je natuurlijk ook dorst. Je bent bij Restaurant Opium dan ook aan het juiste adres voor diverse Aziatische cocktails en Gin-Tonics. Mijn favorieten zijn in ieder geval de Spicy Opium (Prosecco, Kaneel & Rode Peper) en de Japanese Silk (Gin met vlierbloesem, sinaasappel en perzik).

Deze cocktails gaan overigens ook heel goed samen met het eten van de kaart, want vanavond laat ik het wijn arrangement maar even achterwege en geniet ik van maar liefst 3 verschillende cocktails bij het 10-gangen diner.

Het restaurant bestaat overigens uit 3 verschillende gedeeltes, met elk hun eigen unieke sfeer. Bij binnenkomst sta je in het ‘huis’ met een grote bar, diverse banken en tafeltjes. Het is hier vrij donker en ideaal voor romantische gezelschappen. In de aangebouwde serre geeft het dakraam je lekker veel licht. Deze ruimte is vrij zen maar wel erg gehorig. Dit is overigens wel de beste plek om foto’s te maken van je gerechten. En tot slot is er ook nog een (overdekte) tuin, met een kleine vijver. Met name s’zomers is het hier goed vertoeven en na het diner kun je hiernaartoe ook afzakken voor cocktails.

Dit eet je bij Restaurant Opium:

Let op: In verband met het 10 jarig jubileum van Restaurant Opium wordt er een speciaal 10-gangen menu geserveerd voor € 25,= . Deze kun je slechts reserveren t/m 30 juni 2016

* Tonijn met wagame (zweewier) en wasabi mayonaise *

* Loempia met bimi en wortel *

 * Knapperige Wonton met steak tartare en wasabi mayonaise *

 * Thaise Tom Kha Kai soep *

 * Sweet ‘n chili kippenvleugeltjes *

 * Gefrituurde loempia’s met pulled Peking Eend *

 * Milde lamscurry met groente en rijst *

 * Witvis in kokosmelk, gestoomd in bananenblad *

 * Limoen Cheesecake *

 * Spekkoek met groene rijstcrème ertussen.*

 

 

 

  • Een lekkere hapjes parade door Azie. Gerechten en smaken uit verschillende landen en het is juist de variatie die het eten hier zo leuk maakt.
  • Gunstige prijzen en zeker niet te vergelijken met een Aziatisch All-You-Can-Eat concept!
  • Vlotte en vriendelijke bediening.
  • Het restaurant bestaat uit 3 delen, waardoor er voor ieder gezelschap wel een favoriete plek te vinden is.
  • Centrale ligging en ook een prima plek voor enkel cocktails met een Aziatisch tintje en traditionel Gin – Tonics (ook na etenstijd).
  • Let op! Bovenstaand 10-gangen jubileum menu is verkrijgbaar t/m 30 juni 2016. (Reserveren is gewenst.)

 

  • De inrichting is gedateerd en kan wel een opknapbeurt gebruiken.
  • Vrij gehorig restaurant.
  • De eerste paar gerechten waren een beetje flauw. Gezien het Aziatische karakter had ik meer smaak en pit verwacht. En ik weet dat die in het verleden wel eens beter hebben geproefd. Daarnaast werden wij wel vooraf gewaarschuwd voor een ‘pittig’ gerecht, maar dat was vervolgens helemaal niet pittig.
  • Je krijgt slechts 1 bord, servet, eetstokjes en lepel. Deze hadden tussentijds wel iets vaker vervangen mogen worden aangezien je hier de complete 10-gangen mee hebt gegeten.
  • Helaas betaald parkeren in deze buurt.  En ook zeer beperkte parkeerplek op straat.  Wel goed te wandelen vanaf Hoog Catherijne. Neem evt. een bus naar het Janskerkhof en loop naar restaurant Opium.

 

Review:    Prijs: €     Eten: 7.0    Service: 7.5   Decor: 6.5    Totaal:  7.0

Restaurant Opium
Voorstraat 80
3512 AT, Utrecht
Tel: 030 – 231 5515
www.restaurant-opium.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago