Tijdens deze winterse weken kunnen we natuurlijk niet om de stamppotten heen. Hou je wel van een beetje pit en een zuurtje bij je stoemp? Maak dan deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly!
In een poging wat vaker witlof op tafel te zetten, leek het mij leuk eens een keertje een stamppot hiermee te maken. Veel mensen vinden de smaak van witlof wat bitter, maar omdat dit recept voor witlof met ham en kaas uit de oven zo populair is, besloot ik om nog een bijzonder recept met witlof uit te proberen. Stamppot doet het altijd goed rond deze tijd van het jaar en gepimpt met de overheerlijke en oer-Hollandse tafelzuren van Kesbeke moest dit natuurlijk wel een heerlijk recept worden! Met ingelegde Amsterdamse zilveruitjes en piccalilly, die ik het liefst bij alle stamppotten zou willen serveren.
Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Check hier maal liefst 10x lekkere recepten met witlof op een rijtje.
Naast dit recept voor witlof stamppot hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere stamppot recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens een rode bietenstamppot met geitenkaas en geroosterde pompoen. Of ga voor een preistamppot met drie soorten kaas en een lik Kesbeke grove mosterd, gewoon te vinden in de supermarkt! Ben je fan van de appeltjes in onderstaand recept? Probeer dan ook eens een romige Hete Bliksem en serveer bijvoorbeeld met pulled pork! Zo kun je lekker gaan variëren met stamppotten deze winter!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel en zilveruitjes zorg je voor een lekkere bite. Pickles en piccalilly zijn heerlijk bij heel veel stamppot of hutspot recepten.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…