De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische pasta met pompoen en boerenkool in de hoofdrol. En dit is lekker op smaak gebracht met pecannoten, Parmezaanse kaas, salie, citroen en knoflook en geloof mij: zo ga je dat stukje vlees helemaal niet missen!
Het najaar doet weer zijn intrede en dat betekent dat er weer allerlei nieuwe seizoensgroenten te vinden zijn. Ondanks dat de zomer wel echt mijn favoriete seizoen is, vind ik wat variatie in de keuken toch ook altijd wel weer heel leuk en lekker. Dus zodra ik de pompoenen en boerenkool zag liggen in de supermarkt, kwam ik op dit lekkere recept.
Ik maakte voor dit recept gebruik van voorgesneden blokjes pompoen. Betty heeft eerder een hele handige instructievideo opgenomen over hoe je makkelijk pompoen kunt schillen en snijden. Dus je kunt ook zeker een hele pompoen in huis halen en hiermee aan de slag gaan. Of ga simpelweg voor voorgesneden blokjes uit de diepvries van je supermarkt.
Die pompoenen en boerenkool blijven voorlopig nog wel even in de supermarkt liggen. Dus ben je op zoek naar meer inspiratie? Probeer dan ook eens dit recept uit van Pompoen salade met bietjes en uienchutney. Of wat dacht je van deze Boerenkool cake met halloumi? Eerder ontdekte ik al dat pompoen en boerenkool een hele goede combinatie is en maakte ik er deze Flammkuchen met pompoen en boerenkool mee. Heerlijke aanraders voor het aankomende seizoen!
PrintRecept voor een simpele en snelle pastamaaltijd met blokjes pompoen en boerenkool. Lekker gezond, vegetarisch en past perfect bij dit najaar!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische pasta met pompoen en boerenkool.
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…