Bij de Mexicaanse keuken denken we al gauw aan taco’s en burrito’s. Maar deze kleurrijke vegetarische Mexicaanse salade is een heerlijk en gezond alternatief.
De zomer komt nu zo langzamerhand wel in zicht, mijn balkon is netjes opgeruimd, dus hoog tijd om lekker buiten te gaan zitten met een gezond lunchhapje zoals deze vegetarische Mexicaanse salade. Deze keer voer ik jullie mee naar Mexico! Kidney bonen horen nou eenmaal thuis in de Mexicaanse keuken, evanals limoenen, paprika en avocado. Dus bedacht ik hier een heerlijke vegetarische maaltijd salade mee.
Ik heb goed nagedacht over dit vegetarische Mexicaanse salade recept. De bonen zijn namelijk een goed alternatief voor een stukje vlees en bevatten veel eiwitten. Maar met de avocado krijg je ook een goede portie vetten binnen. Indien je tortilla chips gemaakt van mais gebruikt, is deze salade ook nog eens glutenvrij. Je zet deze Mexicaanse salade in een handomdraai in elkaar. En er komt nauwelijks koken aan te pas .Zet ondertussen een lekker Mexicaans of Spaans muziekje op en waan je op vakantie in eigen land. Hebben jullie trouwens dit recept voor nachos met gehakt uit de oven al eens gemaakt? Deze is namelijk grote favoriet op de site!
PrintDeze Mexicaanse salade is een ware vegetarische maaltijd salade. Serveer met lekker wat tortilla chips erbij!
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Ben jij ook zo'n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept…
Heb jij schoolgaande kinderen? Dan staat je deze wekenongetwijfeld het jaarlijkse kerstfeest te wachten. En…
Met een paar goede basisproducten in de voorraadkast en koelkast zet je in een handomdraai…
Maak eens naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette voor de #MeatlessMonday. Dat is namelijk lekker…
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…