Overige

DIY: Groene vingers

Heb jij een klein stukje tuin of nog wat ruimte over op je balkon? Plant de komende weken dan verse kruiden of groenten, en je zult hier heel de zomer plezier van hebben! Bij mij op de vensterbank heb ik zaadjes geplant voor rucola sla (in een kratje), potje met basilicum en tomatenzaadjes.

Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt! De laatste tijd zie ik zowieso op meer plaatsen van die kleine houten kratjes met groenten verschijnen, en deze koop je inclusief grond en zaadjes bij het tuincentrum. De Hema verkoopt deze tegenwoordig ook, maar dan moet je daar nog wel los een zakje met zaadjes bij aanschaffen. (ook gewoon bij de Hema te koop).

Buiten, op het balkon, ben ik ook druk in de weer met mijn moestuin: Langs de regenpijp hangt de rozemarijn en tijm. In een grote pot staan wat (mini) paprika plantjes, en in mijn glazen kasje kweek ik bladpeterselie en oregano.

Dus doe er je voordeel mee:  Mocht je nu begin mei nog gaan planten, heb je hier de zomermaanden veel plezier van. En je investering is gauw terugverdiend. Vorig jaar heb ik zo heel veel geld bespaard op verse kruiden en paprika’s. Mijn paprika’s zullen niet zo groot worden als in de winkel, maar genoeg voor 1 persoon, of voor door een omelet. Vorig jaar heeft de plant 4x gebloeid, en was mijn opbrengst 36 paprika’s !

Gewoon regelmatig water geven, een beetje bijvoeding of compost toevoegen, en knip je plantjes regelmatig bij, ook als je er even niets van gebruikt. Zet ze lekker in het zonnetje, en als het hard gaat waaien, zet ze dan het liefst uit de wind. Iedereen kan het!

En als je dan toch bezig bent, zet ook een pot met lavendel neer: je balkon of tuin ruikt er heerlijk van, en de bijtjes zullen je dankbaar zijn.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ziet er leuk uit en een goede tip! Jammer dat ik hem nu pas zie maar ik wil van het voorjaar mijn balkon weer aanpakken. Voor de winter heb ik al wat rubberen tegels gelegd maar het groentetuintje in mei gaat er zeker komen!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago