Print

Recept: Vegetarische Mexicaanse Salade

Deze Mexicaanse salade is een ware vegetarische maaltijd salade. Serveer met lekker wat tortilla chips erbij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram ijsbergsla,
  • 2 bosui,
  • 1 avocado,
  • 1 rode paprika,
  • klein blik kidneybonen (ca. 200 gram),
  • klein blikje mais (ca. 150 gram),
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel zure room,
  • verse peterselie of oregano,
  • Scheutje olijfolie,
  • Peper & zout,
  • een handje tortilla mais chips.

Instructions

  1. Giet de mais en kidneybonen af, doe in een klein pannetje met een laag water en breng tegen de kook aan. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Meng alle groente met de sla in eenkom. Vegetarische mexicaanse salade
  3. Maak in een apart kommetje de dressing: Meng het limoensap, zure room en een scheutje olijfolie tot een sausje, en overgiet hier de salade me.
  4. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Garneer de vegetarische Mexicaanse salade met een paar tortilla mais chips  ( Nacho Cheese is mijn favoriet hierbij).

Buen Provecho! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty