Vandaag is de laatste dag van het Chinese Nieuwjaars feest. Het leek mij dan ook heel leuk om deze themaweken af te sluiten met een recept video voor gefrituurde vegetarische loempia’s! Heerlijk gevuld met witte kool, wortel, paprika en bosui en natuurlijk een beetje pit!
Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!
Wil je meer lezen over het Chinese Nieuwjaars feest en de symboliek achter de gerechten die dan juist gegeten worden? Lees hier dan meer over het CNY!
En toen zat het Chinese nieuwjaarsfeest er alweer op! De afgelopen twee weken kon je dus genieten van een aantal Chinese recepten om dit feest mee te vieren. Naast deze vegetarische loempia’s vindt je namelijk ook nog kip in zoetzure saus (neigt naar Koe Loe Kai) op de website terug. Maar ook een recept voor zachte kip in oestersaus met broccoli en noodles! Afgelopen week kwamen zelfs deze recept voor pittige eieren in Szechuan saus en Chinese sla wraps met kip online! En deze edamame boontjes met chili zout kun je eigenlijk overal wel bij serveren als bijgerecht! Geniet dus heerlijk van die Chinese keuken, ook na alle festiviteiten!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Eet jezelf rijk tijdens het Chinese nieuwjaars feest! Deze homemade gefrituurde vegetarische loempia’s zijn net kleine goudstaven en staan symboliek voor rijkdom in de Chinese cultuur! Heerlijk gevuld met witte kool, wortel, paprika en bosui en natuurlijjk een beetje pit!
Extra:
Enjoy! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de wilt gaan met het maken van deze vegetarische loempia’s!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Zo, dat ziet er gezellig uit! Binnenkort maar eens met de kinderen maken!