Het is weer een Meatless Monday en ik maakte een romige, vegan rode bietencurry met tomaten, garam masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie die je tevens lekker opwarmt tijdens wat koudere avonden!
Ik kan een goede curry op z’n tijd erg waarderen. Heerlijk die combinatie van kruiden en zo’n lekkere, veelal romige saus. En bovendien zijn curry’s ook heel goed vegetarisch, en in dit geval zelfs veganistisch, te bereiden. Daarom ga ik dan ook graag eens in de zoveel tijd naar een Indiaas restaurant voor een échte curry. Maar ook thuis staat er regelmatig curry op het menu. De currypasta koop ik uit gemak dan wel kant-en-klaar in de supermarkt, maar ik moet zeggen dat ik daarmee ook heerlijke curry’s uit m’n keuken tover.
Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op de Indiase keuken en deze biedt dan ook mooie inspiratie voor veel van onze ‘curry’ recepten. Niet alleen deze curry met rode bieten, maar bijvoorbeeld ook deze vegetarische Spinazie curry met paneer (palak paneer). Probeer zeker ook eens deze (eveneens vegan) Gele curry met jackfruit. Of maak een overheerlijke indiase currytaart met doperwtjes! Yummmm! Je kunt deze vegan rode bietencurry serveren met alleen met rijst. Maar je kunt dit bijvoorbeeld ook vervangen door of aanvullen met naan brood. Of vervang de rijst door gekookte, kruimige aardappels voor een meer Hollandse twist!
Op deze Meatless Monday maakte ik een romige, vegan rode bietencurry met tomaten, garam masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie, lekker verwarmend voor op een koude winteravond.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan rode bietencurry met rijst wilt gaan maken!
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…