Print

Recept: Vegan Rode bietencurry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op deze Meatless Monday maakte ik een romige, vegan rode bietencurry met tomaten, garam masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie, lekker verwarmend voor op een koude winteravond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram geraspte rode bieten
  • 2 tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el. tomatenpuree
  • 400 ml. kokosmelk
  • 2 el. garam masala
  • Evt. 1 tl. chilipoeder indien gewenst
  • 5 takjes verse koriander
  • Zout en peper
  • 3 el. kokosolie
  • 200 gram rijst om erbij te serveren

Instructions

  1. Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De tomaten snij je in blokjes. Knip of snij de blaadjes koriander fijn. 
  2. Verwarm de kokosolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de garam masala, tomatenpuree en knoflook toe en roer goed door. Na ongeveer een minuut voeg je ook de tomaten en geraspte rode bieten toe. Bak enkele minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe aan de pan samen met de chilipoeder en koriander. Roer goed door. 
  3. Breng de curry aan de kook en zet vervolgens op laag vuur. Laat de curry voor 30 minuten zachtjes doorpruttelen zodat de smaken lekker met elkaar vermengen. Tussendoor roer je de saus af en toe door. Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. 
  4. Proef de curry en voeg naar eigen nog smaak zout en peper toe. Serveer de curry met de rijst.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda