We zitten middenin het seizoen van de kersen, dus ga ik vandaag aan de slag met deze Tulband met kersen cake. Het is een heerlijke luxe cake om van te smullen, met amandelen, Amaretto en overgoten met pure chocolade. Die wil jij ook gaan maken!
Momenteel hangen er overal grote sappige kersen aan de bomen, dus neem zeker even een doosje mee als je langs een tuinder komt. Deze tulband cake kun je maken met verse kersen die je vervolgens zelf ontpit (pas op je kleding overigens!) Maar de rest van het jaar kun je natuurlijk ook ontpitte kersen uit pot gebruiken. Voor de basis gebruiken we natuurijk het basisrecept voor cakebeslag maken en die wordt een beetje uitgebreid met amandelmeel voor een luxere textuur en meer smaak! Het resultaat is in ieder geval een zeer smakelijk tulband cake, lekker smeuïg en bij elke hap proef je de kersen terug. Dat is precies wat je wilt bij een recept voor Tulband cake met kersen.
Nu kun je met die verrukkelijke kersen uit het seizoen niet alleen een tulband met kersen maken hoor! Zowel de verse als de diepvries of ‘uit pot’ variantie doen het het ook goed in de volgende heerlijke recepten met kersen. Maak bijvoorbeeld eens deze kersen kruimeltaart klaar! Of ga voor een broodpudding met kersen! Heerlijk met oud (wit)brood of een kerst of paas stol! Maar deze super gave kerst krans met meringues en brownies krijgt echt een finishing touch door de luxe kersen! En laten we natuurlijk all-time favoriet: de monchou taart met kersen niet vergeten! Dit is echt de meest makkelijke cheesecake ooit! Liever een glutenvrij bakrecept? maak dan deze glutenvrije kersencake.
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze luxe tulband met kersen er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
We zitten middenin het seizoen van de kersen, dus ga ik vandaag aan de slag met deze Tulband met kersen cake. Het is een heerlijke luxe cake om van te smullen, met amandelen, Amaretto en overgoten met pure chocolade. Die wil jij ook gaan maken!
Voor de kersen tulband cake:
Topping:
Extra:
Voor dat je begint: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor ca 30 minuten van te voren uit de koeling.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
*In plaats van 500 gr verse kersen, kun je ook ca 425 gr ontpitte kersen op siroop (uit pot) gebruiken. Dat is circa anderhalve pot. laat goed uitlekken om af te wegen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tulband met kersen cake wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
De tulband zit in de oven. Ik ben heel benieuwd hoe die eruit komt. Het kersen mengsel was erg nat. Terwijl ik het toch een halve dag in de zeef heb laten uitlekken. In je recept staat dat je de kersen door het beslag moet mengen. Terwijl in je filmpje doe je hem na 1\3 van het beslag pas in. Het is nog even afwachten op het resultaat.
Hi lilianne,
Het is ook de bedoeling dat je 3 lagen cakebeslag in de vorm lepelt en 2 lagen kersen mengsel. Daarna 'swirl' je het een beetje door elkaar, maar dus niet helemaal door elkaar mengen! IN geval van het laatste kan je cakebeslag namelijk helemaal anders uitpakken. Maar tussendoor een 'hapje' kersen is heel lekker in deze tulband.
Eet smakelijk in ieder geval!
Aha!! Ik snap het! De volgende keer ga ik het zo doen. Hij is op zich goed gelukt, maar het kan altijd beter. De smaak was (en is nog steeds) heerlijk.
Super! Heel veel succes en geniet er van!
Beste Betty,
Ik wil dit recept gaan maken, maar vraag me af of je dit ook met amarene kersen kan maken?
Graag hoor ik van je.
Groet,
Jozephina
Wat mij betreft wel hoor! Lekker van genieten dus!