Pasta Recepten

Traybake met pasta, venkel en worst

Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltijd is altijd perfect als makkelijke maaltijd. Maar met deze traybake met pasta, venkel en worst ga je helemaal de show stelen! En het is werkelijk een fluitje van een cent om te maken.

Een Italiaanse traybake met pasta, venkel en worst

In een druk bestaan is de bakplaat je beste vriend. Het bakken van groenten en vlees wordt een makkie als je alles op een bakplaat legt en deze een half uurtje in de oven schuift. Geen omkijken meer naar, maar wel lekker en gezond smullen! Niet voor niets maken de ‘traybakes’ een ware opmars afgelopen jaar en ook hier op de website zijn verschillende recepten hiervoor verschenen. Maar wist je dat je ook heel eenvoudig een pasta maaltijd op de bakplaat kunt bereiden? Ja echt waar! Ik ging voor een smaakvolle traybake met pasta, venkel en worst.

Pasta met worst en mozzarella op de bakplaat

Dit recept is op en top Italiaans en geweldig om te delen met het hele gezin! De droge pasta leg je namelijk in een simpele tomatensaus en neemt lekker alle saus op. Het resultaat is een lekkere smeuige pasta boordevol smaak. In Italië is men naast tomaten ook dol op venkel en die geeft niet een heerlijke beetje anijsachtige smaak aan het gerecht. Afgetopt met zachte stukken worst en romige mozzarella is deze traybake met pasta, venkel en worst een aanrader voor Italië liefhebbers! Nu ik de tray zo voor me zie op de foto’s verlang ik al gauw weer naar de zomer! Jij ook?

Nog meer gerechten met worst

In de Italiaanse keuken kun je veelal worst gebruiken in plaats van gehakt of stoofvlees. De italianen zijn er immers dol op. Van plakjes (droge) worst bij de aperitivo, tot hele gebakken worsten als hoofdgerecht, maar ook worst in stukjes voor door de pastasaus of in de lasagna. Je kunt in de keuken met worst echt alle kanten op, dus ik deel meteen een paar favorieten met je. Naast deze traybake met pasta, venkel en worst is deze rijkelijk gevulde lasagne met aubergine en worst ook zeker een aanrader! Maar je kunt worst ook gebruiken in je courgetti of in deze pastaschotel met courgette en worst. Erg lekker dus!


Print

Recept: Traybake met pasta, venkel en worst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een pasta maaltijd is altijd perfect als makkelijke maaltijd. Maar met deze traybake met pasta, venkel en worst ga je helemaal de show stelen! En het is werkelijk een fluitje van een cent om te maken want je plaatst alle ingrediënten op een bakplaat en laat de oven het werk voor je doen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram pasta (bijv. mini conchiglie)
  • 1 courgette
  • 1 venkelknol
  • 4 runderbraadworsten
  • 1 bol mozzarella

Voor de saus:

  • 700 gram passata (in fles)
  • 500 ml water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht).
  2. Gebruik een diepe bakplaat (en ander ruime ovenschaal) zonder bakpapier en strooi de pasta uit in het midden van de bakplaat.
  3. Verwijder de steel van de courgette en snijd in de lengte door. Snijd daarna in dunne plakken. Leg de courgette aan een van de weerszijden van de pasta.
  4. Snijd de topjes van de venkel en leg apart. Snijd de venkel doormidden en daarna in stukken of parten. Leg deze aan de andere weerszijde van de pasta.
  5. Verwarm in een klein pannetje alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng aan de kook en draai daarna meteen het vuur uit. Schenk de hete saus in de bakplaat en meng met de pasta, venkel en courgette.
  6. Snijd de worsten in de lengte door en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Plaats deze verdeeld over de bakplaat tussen de groenten en in de saus.
  7. Dek de bakplaat af met zilverfolie en schuif in de oven gedurende 25 minuten om te garen. Verwijder daarna de folie en bak daarna nog eens 15 minuten.
  8. Scheur ondertussen de mozzarella in stukken en pluk de basilicum van de steeltjes. Zodra de traybake met pasta uit de oven komt verdeel je de mozzarella en basilicum er overheen en serveer direct.

Buon Appetit! Groetjes Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse traybake met pasta, venkel en worst wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

12 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago