De ‘salade caprese’ van tomaat en mozzarella is bekend onder velen, maar wist je dat deze ‘Torta Caprese’ ook een aanrader is? Deze glutenvrije chocolade-amandel taart ligt zacht op de tong met een heerlijk vleugje anijs om van te smullen. Ga jij hem ook maken?
Een aantal jaren geleden was ik te vinden in Toscane voor een kookworkshop by Torre Del Tartufo (Tuscookany). Naast de nodige pasta’s vonden de koekjes en taarten ook gretig aftrek tijdens het koken en bakken. Deze Torta Caprese is een van de recepten die ik vandaar heb meegenomen en onlangs weer terugvond in mijn boekenkast. Het is een chocolade-amandel taart die volledig glutenvrij is. Hij lijkt heel erg op een brownie, maar dan za en met een nootachtige smaak. De Sambucca geeft hem een heerlijk vleugje anijs en is echt onmisbaar in dit recept. Deze chocolade taart die zijn oorsprong op het Italiaanse eiland Capri vindt is er eentje om eens te proberen!
De benaming ‘Caprese’ klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren, het betekent namelijk ‘afkomstig’ of ‘komt uit’ Capri. Het Italiaanse eiland voor de kust van Napels staat bekend om heerlijke gerechten zoals de chocolade-amandeltaart genaamd Torta Caprese, maar ook de insalata Caprese: een voorgerecht waarbij plakjes mozzarella, tomaten en basilicum elkaar afwisselen. Maar je zult er ook veelal gevulde ravioli met bijvoorbeeld kaas tegenkomen. Heerlijk met een kleine tomaten of rode pestosaus. En laten we dan een verfrissend glaasje Limoncello met citroenen van het eiland niet vergeten. Buon Appetito!
Een heerlijke glutenvrije chocolade-amandel taart afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Deze Torta Caprese moet je gewoonweg een keertje maken.
Extra:
Buon Appetito!
*Heb je geen blanke amandelen in huis? Je kunt ook amandelen met het bruine velletje gebruiken, echter zul je dan eerst het velletje dienen te verwijderen. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse Torta Caprese chocolade-amandel taart wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…